Ukhov klipper håret og bryter med fortiden

Den russiske høydehopperen Ivan Ukhov klipper håret og bryter med fortiden. Nå har han lagt vodkadrikkingen og det ville livet bak seg.

26-åringen sier at den nye livsstilen hans har hjulpet ham til å nå de målene han har hatt siden barndommen, nemlig å bli olympisk mester. Han nådde det foreløpige høydepunktet i karrieren sin da han vant høydegullet i London-OL etter å ha hoppet 2,38 meter.

Nå har han satt seg enda luftigere mål for karrieren. Han liker ikke på snakke om fortiden, da han stilte kanon full i et steve i Lausanne. En blanding av Red Bull og vodka satte ham totalt ut. Bildene av den fulle russeren gikk verden over, og siden den gangen, for fire år siden, har de fleste visst om ham.

– Nå handler alt om framtiden min. Jeg ønsker ikke på noen måte å gå tilbake til det gamle livet jeg levde. Det er fortid og kommer til å forbli i fortiden, sier russeren, som deltok i høydekonkurransen på Bislett i sommer.

Han er vanligvis ganske sjenert, men etter at han vant OL-gullet på Olympiastadion i London, har han vært fritt vilt for mediene hjemme i Russland.

– Jeg har følt det som om jeg har vært i en virvelvind. Jeg er blitt fotfulgt fra sted til sted av mediene. Det er ikke noe jeg liker, men det er noe jeg må gjennom, og det får jeg leve med, sier han. Ukhov sier at han innimellom føler seg som en helt, så litt moro er det også. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2