UEFAs turneringsoppsett skaper ulike betingelser

Oppsettet for fotball-EM gir lagene ulike betingelser foran semifinalene onsdag og torsdag. Spania er et av lagene med grunn til misnøye, men tittelforsvarerne tar det pent.

– Vi er slitne, og vi må gjøre vårt beste for å få så mye hvile vi kan før onsdag kveld. Portugal har to hviledager mer enn oss, og det gir dem en liten fordel, sier landslagssjef Vicente del Bosque.

Fordi kvartfinalene spilles over fire dager, er det uunngåelig at antall dager mellom kampene blir ulikt, men UEFA har gjort det slik at det er to dagers forskjell i begge semifinaler, fordi torsdagens vinner møter lørdagens og fredagens vinner møter søndagens.

– Det er ingen tvil om at det vil ha en betydning, men vi kan ikke bruke det som en unnskyldning, for vi hadde en hviledag mer enn Frankrike foran kvartfinalen, sa Spanias fysioterapeut Javier Minano på et pressemøte søndag i lagets base i Gniewino.

Også foran finalen blir det ulike betingelser. Fordi semifinalene spilles onsdag og torsdag, ikke tirsdag og onsdag, får det ene laget bare to hviledager mellom semifinale og finale. Spania eller Portugal får tre. Det kan ha avgjørende betydning helt på tampen av en lang og hard sesong.

– For noen år siden var det utenkelig at en spiller kunne greie 5000 minutter på banen i løpet av en sesong, men noen av de som er med her har spilt så mye, sier Minano ifølge Reuters. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2