Uavgjort i Merseyside-derbyet

Liverpool ledet tidlig med to mål, men Everton slo raskt tilbake da lagene spilte 2-2 i søndagens Merseyside-derby på Goodison Park.

Fire minutter på overtid satte Luis Suárez ballen i nettet, men uruguayaneren ble avblåst for offside. TV-bildene viste etterpå at dommeravgjørelsen var feil. Dermed ble gjestene snytt for seieren, men samtidig fortjente Everton å få poeng.

For selv om Liverpool rystet hjemmelaget med to scoringer, var det Everton som styrte banespillet og hadde trykket før pause. Selvmålet av Leighton Baines i det 14. minutt kom etter at Suárez banket til ved bakre stolpe. Ballen gikk via den engelske venstrebacken og i mål. Suárez feiret målet ved å løpe bort til Everton-benken og kaste seg ned i gresset. Det var et klart stikk til manager David Moyes, som før kampen ba spillerne sine passe seg for spissens teatralske sider.

Seks minutter senere sto det 2-0 da Suárez stanget ballen i nettmaskene med hodet etter et frispark av Steven Gerrard. Everton-forsvaret fulgte overhodet ikke med i markeringsarbeidet.

Hjemmepublikummet fryktet at bynaboen atter en gang ville ta innersvingen på blåtrøyene. Det var derfor befriende for de frammøtte da en rask redusering kom kun to minutter etterpå. Leon Osman hamret til på en håpløs utboksing av Liverpool-keeper Brad Jones, og ballen gikk inn i lengste hjørne.

Everton fikk en nødvendig oppfrisker og jaget utligningen. Den kom ved Steven Naismith i det 35. minutt. Marouane Fellaini, som var tilbake etter en kneskade, la inn foran mål slik at Naismith kunne bredside inn 2-2. (©NTB)