TV 2 erfarer: Sjokkovergang i boks – Johansen enig med Sarpsborg 08

Eliteserien er i ferd med å bli en profil rikere. I løpet av kort tid skriver Stefan Johansen (33) under for Sarpsborg 08.

VENDER HJEM: Stefan Johansen er på vei tilbake til norsk fotball. Sarpsborg 08 blir neste stoppested, ifølge TV 2s opplysninger. Foto: Stian Lysberg Solum
VENDER HJEM: Stefan Johansen er på vei tilbake til norsk fotball. Sarpsborg 08 blir neste stoppested, ifølge TV 2s opplysninger. Foto: Stian Lysberg Solum

Ifølge TV 2s opplysninger er Johansen og Sarpsborg 08 blitt enige om en toårsavtale.

Sarpsborg er for øyeblikket på treningsleir i Marbella, men returnerer til Norge lørdag. TV 2 får opplyst at avtalen blir fullført når Sarpsborg 08 er tilbake på norsk jord.

– Utrolig kult, rett og slett. Å få en slik profil tilbake midt i vinterkulden, er en vitamininnsprøytning for norsk fotball, sier TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Med hele 55 A-landskamper på samvittigheten, der flere av dem er som kaptein, er det en skikkelig ringrev Sarpsborg 08 har fått kloa i.

Sportssjef i Sarpsborg 08, Hampus Andersson, sier til TV 2 at ingenting er signert foreløpig.

– Vi er i Spania og her er det i alle fall ingen Stefan Johansen, sier han.

– Hvordan ville det vært å få tak i han?

– Som jeg har sagt tidligere: Jeg tror alle lag i Eliteserien kunne tenkt seg Stefan Johansen, sier han.

– Tyder på at han er motivert

Johansen har vært innom Celtic, Fulham, West Bromwich og QPR siden han forlot Strømsgodset, men har siden i fjor sommer vært uten en fast klubb.

I fjor høst holdt han seg i form hos Bodø/Glimt.

– Det er alltid et spørsmålstegn ved hjemvendte spillere om hvor motiverte de er, spesielt spillere som bosetter seg i Oslo fordi de ønsker å bo der. Men det at Stefan Johansen bosetter seg i Sarpsborg, vitner om at han er topp motivert, sier Amankwah

I løpet av vinteren har Sarpsborg 08 mistet sentrale spillere som Victor Torp, Mikkel Maigaard og Ramon Pascal Lundqvist.

– Etter at disse forsvant, så trengte Sarpsborg en signering av dette formatet. Jeg tror også at Stefan Johansen kan passe og trives i måten Sarpsborg spiller på, og så spørs det jo litt hvordan kroppen responderer på kunstgress og sånt etter en stund ute, sier Yaw Amankwah.

Sjekk de siste sportsklippene