Suzann Pettersen leder med to slag når det gjenstår to runder. FOTO: SCOTT HEPPELL / AP Photo
Suzann Pettersen leder med to slag når det gjenstår to runder. FOTO: SCOTT HEPPELL / AP Photo

Tutta leder med to runder igjen

Suzann Pettersen trosset fredagens vind og leverte en knallsterk 69-runde. Foran de to siste rundene leder hun med to slag.

Suzann «Tutta» Pettersen har fått et perfekt utgangspunkt foran avslutningen på majorturneringen British Open. Fredag viste hun mestertakter og parkerte de største utfordrerne.

– Jeg spilte fantastisk i hele dag. Jeg hadde kjempekontroll på alle slagene. Jeg kan være kresen å si at jeg misset to korte putter, men man kan ikke være perfekt, sa Pettersen til NTB etter runden.

Nærmest følger kvartetten, Ko Jin-young (Sør-Korea), Teresa Lu (Taiwan), Ryu So-yeon (Sør-Korea) og Lydia Ko (New Zealand). Alle er to slag svakere enn Tutta så langt. Verdensener Park In-bee fra Sør-Korea ligger hele fem slag bak den norske jenta.

Marianne Skarpnord ligger også an til å gjøre en god turnering på linksbanen Turnberry. Med unntak av et par store feilskjær, har 29-åringen fra Sarpsborg spilt meget solid de to første dagene. Det gjør at hun ligger plassert på en sterk 20.-plass foran helgen.

– Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på. Jeg kjører på det jeg har, så får vi se hvordan det går, sa hun til NTB fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2