Tutta leder med to runder igjen

Suzann Pettersen trosset fredagens vind og leverte en knallsterk 69-runde. Foran de to siste rundene leder hun med to slag.

Suzann Pettersen leder med to slag når det gjenstår to runder. FOTO: SCOTT HEPPELL / AP Photo
Suzann Pettersen leder med to slag når det gjenstår to runder. FOTO: SCOTT HEPPELL / AP Photo

Suzann «Tutta» Pettersen har fått et perfekt utgangspunkt foran avslutningen på majorturneringen British Open. Fredag viste hun mestertakter og parkerte de største utfordrerne.

– Jeg spilte fantastisk i hele dag. Jeg hadde kjempekontroll på alle slagene. Jeg kan være kresen å si at jeg misset to korte putter, men man kan ikke være perfekt, sa Pettersen til NTB etter runden.

Nærmest følger kvartetten, Ko Jin-young (Sør-Korea), Teresa Lu (Taiwan), Ryu So-yeon (Sør-Korea) og Lydia Ko (New Zealand). Alle er to slag svakere enn Tutta så langt. Verdensener Park In-bee fra Sør-Korea ligger hele fem slag bak den norske jenta.

Marianne Skarpnord ligger også an til å gjøre en god turnering på linksbanen Turnberry. Med unntak av et par store feilskjær, har 29-åringen fra Sarpsborg spilt meget solid de to første dagene. Det gjør at hun ligger plassert på en sterk 20.-plass foran helgen.

– Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på. Jeg kjører på det jeg har, så får vi se hvordan det går, sa hun til NTB fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2