Tromsø videre tross tap

Tromsø tapte 0-1 borte mot Inter Baku i kvalifiseringen til europaligaen, men gikk videre med 2-1 sammenlagt.

2-0-seieren fra hjemmeoppgjøret skulle vise seg å være gull verdt for Tromsø. For med et kvarter igjen å spille i Aserbajdsjans hovedstad Baku, satte innbytter Bashana Tsjkhadadze ballen i mål bak en utspilt Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Dermed trengte hjemmelaget bare ett mål til for at lagene skulle stå likt.

Men Tromsø holdt unna for presset, og kunne dermed juble for avansement til tredje kvalifiseringsrunde. Der venter enten Differdange fra Luxembourg eller Utrecht fra Nederland.

Kampen startet med et kraftig overtak til Inter Baku. Keeper Sahlman måtte i aksjon flere ganger i løpet av den første halvtimen. Men etter hvert kjempet Tromsø seg inn i kampen. Kaptein Miika Koppinen fikk bortelagets klart største sjanse like før pause etter et frispark. Men midtstopperen fikk ikke satt ballen i mål fra kort hold.

Etter hvilen var Tromsø på høyde med hjemmelaget, men uten å skape det helt store selv. Det siste kvarteret ble rotete, da alt handlet om å sikre avansement. Bortelaget klarte å holde unna for Inter helt fram til bare et par sekunder gjensto. Da fikk vertene en enorm sjanse til å utligne sammenlagt, men skuddet ble blokkert i siste liten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2