Tromsø sikret sterk borteseier

Tromsø slo hardt tilbake i returoppgjøret mot Celje i europaligaens 1. kvalifiseringsrunde torsdag. De vant 2-0 borte og tok seg videre til neste kvalifiseringssteg med 3-2-seier sammenlagt.

Med 1-2 tap for Celje på hjemmebane i forrige uke så det ikke så veldig lyst ut med tanke på avansement for «Gutan». Men det var tydelig hvilket lag som ville mest da returkampen ble blåst i gang på Arena Petrol.

Magnus Andersen var den første til å føre navnet sitt på scoringslisten. Bare fire minutter hadde gått da midtbanespilleren sendte eliteserieklubben i føringen. Han bredsidet inn et skudd etter et godt angrep regissert av Ruben Kristiansen og Saliou Ciss.

Etter et kvarter måtte Thomas Kind Bendiksen byttes ut og inn kom en målkåt Morten Moldskred. Den tidligere Rosenborg-spilleren brukte om lag ett minutt på å doble ledelsen, og med det sørge for at resultatet var snudd til 3-2 i favør Tromsø sammenlagt. Etterpå handlet det om å trygge seieren for Tromsø.

Det slovenske hjemmelaget skapte noen store sjanser, men fikk ingen scoring. Etter at Ciss pådro seg sitt andre gule kort, og dermed rødt i det 82. minutt, ble det enda mer nervepirrende. Tromsø holdt løpet ut og tok seg dermed videre til annen kvalifiseringsrunde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2