Tromsø rodde seieren i land

Tromsø holdt på å rote det til for seg selv på tampen, men berget til slutt tre poeng i hjemmemøtet med Haugesund.

Remi Johansen og Zdenek Ondrasek sørget for hjemmemålene da Tromsø slo Haugesund 2-1 på Alfheim søndag.

Tromsø er definitivt ikke Haugesunds drømmemotstander. Siden opprykket i 1997 har ikke Haugesund maktet å slå Tromsø i eliteserien, verken borte eller hjemme. Og søndagens kamp på Alfheim ble da heller ingen «høydare» for gjestene.

Tromsø koblet tidlig grepet og fikk uttelling midtveis i første omgang. Morten Moldskred fant en umarkert Remi Johansen på bakerste stolpe, og enkelt headet han hjemmelaget i en fortjent ledelse.

Hjemmelaget fortsatte stormløpet utover i omgangen og burde nok doblet ledelsen. Zdenek Ondrasek kom nærmest da han banket til på direkten fra sekstenmeteren, men ballen smalt i tverrliggeren.

Ondrasek fikk sin revansje etter drøye timen, da han med ryggen mot mål banket ballen inn bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen. (©NTB)