Tromsø gjorde jobben på Alfheim

Tromsø fikk et godt utgangspunkt med 2-0 over aserbajdsjanske Inter Baku i torsdagens europaligakvalifisering. Zdenek Ondrasek og Magnus Andersen scoret målene.

I forrige runde røk TIL 1-2 hjemme for Celje, og reddet seg videre med en sterk 2-0-seier i Slovenia. Torsdag ville Agnar Christensens menn unngå å havne i samme situasjon igjen.

Tromsø tok ledelsen fullt fortjent da Zdenek Ondrasek scoret på hel volley to minutter før pause. Den tsjekkiske spydspissen banket ballen i mål etter en retur fra keeper Giorgi Lomaia.

Foruten 1-0-målet var det en sjansefattig første omgang. Likevel hadde Ondrasek et treff i stolpen etter 26 minutter.

Etter litt over timen spilt la Magnus Andersen på til 2-0 med et flott skudd fra utsiden av 16-meteren. Før målet ble han spilt fint gjennom av innbytter Morten Moldskred.

Det var ingen festforestilling på Alfheim, men Tromsø gjorde en solid jobb og fikk betalt. Returkampen spilles i Aserbajdsjan i neste uke. (©NTB)