Tromsø berget poeng med ti mann

Tromsø lå under 0-2 i hjemmemøtet mot Sogndal, men kom tilbake og utlignet til 2-2. Formsterke Sogndal maktet ikke å stå imot, selv da TIL ble redusert til ti mann.

For vondt gikk til verre for nordlendingene da Josh Pritchard i løpet av fem minutter tidlig i andre omgang pådro seg to gule kort på stillingen 1-2. Men Tromsø hadde dødballstyrken inne og ble berget av Jaroslav Fojuts kontante heading etter 69 minutters spill.

Til tross for én mann mer de siste 20 minuttene, maktet ikke Sogndal å sette Tromsø under vesentlig trykk. Tromsø var nærmest et vinnermål, men Erik Dahlin reddet Hans Norbyes forsøk minuttet før slutt.

Tromsø åpnet kampen positivt og skapte et visst trykk på gjestene innledningsvis. Men Sogndal red av stormen og åpnet like godt scoringsballet etter 25 minutter på Alfheim ved Azar Karadas. Samme Karadas hadde regien fire minutter senere, da han flikket Magnus Stamnestrø igjennom. Trønderen satte sitt fjerde eliteseriemål kontrollert mellom beina på Marcus Sahlman.

Vertene reduserte ved Zdenek Ondrasek få minutter før pause, etter flott forarbeid av lagets bestemann, Saliou Ciss.

Tromsø møter Odd borte i neste eliteserierunde, mens Sogndal tar imot Haugesund på Fosshaugane. (©NTB)