Trøim vurderer å øke engasjementet i Vålerenga

Øvrige eiere vurderer å stenge pengekranen, men finansmannen Tor Olav Trøim kan komme til å øke engasjementet.

VIF sliter med dårlig økonomi. Klubben mangler likviditet til lønninger i november og desember. Trøim, som allerede har 65 prosent av kontrollen i Vålerenga Invest Fotball, kan styrke sin posisjon onsdag ettermiddag. Da møtes styret i Vålerenga Invest Fotball.

Tidligere i år ga Trøim den kriserammede klubben et nødlån på seks millioner kroner. Han er villig til å bruke mer penger på Kjetil Rekdals mannskap.

– Det er all grunn til å tro at Tor Olav Trøim minst vil opprettholde sin eierandel. Vi er i ferd med å få på plass et budsjett for neste år, så får vi se hvem som ønsker å være med på en løsning, sier Trøims mann i styret, styreleder Henrik A. Christensen til Finansavisen.

En av eierne som ikke lengre vil være med på laget er Stig Grimsgaard Andersen. Han har bidratt siden 2003, men vil ikke kaste flere friske penger inn i Vålerenga-sluket.

– Jeg har ikke tenkt å være med i emisjonen, men jeg er glad i klubben. Vi er såpass utvannet allerede at det vil ha liten effekt, sier Grimsgaard Andersen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2