Treneren hyllet superreserven Messi

Barcelonas assistenttrener Jordi Roura var full av lovord om Lionel Messi etter at argentineren hjalp laget til en ny semifinale i mesterligaen.

Messi har slitt med en strekkskade den siste uken og startet på benken i returkampen mot Paris Saint-Germain. Katalanerne lå under 0-1 og var på vei ut av mesterligaen da Messi ble byttet inn. Ni minutter senere var han involvert i scoringen som sendte Barcelona videre.

– Vi hadde en pakt med ham om at vi skulle sette ham inn hvis det ikke gikk så bra. Han er så viktig, og tilstedeværelsen hans på banen påvirket motstanderen, sa Roura.

– Han viste igjen konkurranseinstinktet sitt og ønsket om alltid å være der for laget. Vi må ta av oss hatten for ham, la assistenttreneren til. Han leder Barcelona i trener Tito Vilanovas sykefravær.

Den første kampen i Paris endte 2-2, og det var helt åpent hvem som ville gå videre. PSG tok ledelsen ved Javier Pastore fem minutter etter hvilen. Litt senere ble Messi byttet inn. Etter rundt 70 minutter fintet han bort to PSG-spillere og slo en flott pasning til David Villa. Han fant en bedre plassert Pedro, som satte inn utligningen og sørget for at Barcelona gikk videre på bortemålsregelen (3-3 sammenlagt).

For sjette år på rad er Barcelona klar for semifinale i mesterligaen. Laget vant mesterligaen i både 2009 og 2011. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2