Totti i servitørrollen da Roma overrumplet Inter

Francesco Totti (35) har ikke glemt gamle kunster, selv om klimakset i karrieren muligens er passert. Søndag gjorde veteranen en glimrende kamp og hadde to målgivende pasninger mot Inter.

Roma vant storoppgjøret på Giuseppe Meazza i Milano med 3-1. Francesco Totti tok på seg hovedrollen i forstillingen. 35-åringen kom riktignok ikke på scoringslisten selv, men han var til gjengjeld servitør foran Romas to første mål.

Først da Alessandro Florenzi ga gjestene 1-0. Så da Daniel Osvaldo sendte Roma i ny ledelse med 2-1 etter tidligere Roma-spiller Antonio Cassanos utligning. Sistnevnte måtte i tillegg til et bittert tap på hjemmebane, svelge beskjeden fra landslagssjef Cesare Prandelli om at han er vraket fra Italias tropp til de første VM-kvalifiseringskampene i høst.

Roma skuffet i serieåpningen hjemme mot Catania forrige helg, da klubben med nød og neppe klarte uavgjort. Inter virket derimot sterke da de vant 3-0 borte mot Pescara. Søndag var det tvert imot romerne som var best da de to lagene møttes til duell. Innbytter Marquinho avgjorde kampen definitivt da han økte til 3-1 fra veldig spiss vinkel med ti minutter igjen av spilletiden.

Regjerende mester Juventus overbeviste tidligere søndag med å vinne 4-1 borte mot Udinese. Torinoklubben ledet med fire mål drøyt midtveis i annen omgang takket være scoringer av Arturo Vidal (straffe) og Mirko Vucinic, i tillegg til to fulltreffere av hjemvendte Sebastian Giovinco.

Juventus har sammen med Napoli, Lazio og Sampdoria full poengpott etter to serierunder. Napoli vant 2-1 hjemme mot Fiorentina søndag, mens Lazio slo Palermo 3-0 på Stadio Olimpico. Sampdoria beseiret Siena med 2-1 hjemme i Genova. (©NTB)