Tottenham feilet tross drømmestart

Tottenham kunne trygge 3.-plassen i Premier League, men med 2-2 hjemme mot Everton kjenner London-klubben pusten fra lagene bak på tabellen.

Under halvminuttet tok det før Emmanuel Adebayor satte ballen i mål for vertene. Da så det lyst ut for et Tottenham som måtte klare seg uten den skadde målgarantisten Gareth Bale.

Fra Evertons avspark gikk Spurs rett i angrep og var heldige da Jan Vertonghens innlegg passerte Everton-forsvarerne og fant Adebayor, som kunne bredside ballen i mål fra kort hold.

Men utover i kampen skulle hjemmepublikummet få stadig mindre å juble for. Phil Jagielka utlignet med en knallheading etter knappe kvarteret. Corneren fra Leighton Baines var godt slått, og på bakerste stolpe sto midtstopperen og stanget ballen hardt i bakken, mellom beina på Hugo Lloris og opp i nettaket.

Mer trøbbel for Tottenham etter sju minutter av annenomgang: En herlig soloprestasjon av Kevin Mirallas ble kronet med scoring. Belgieren satte fart og parkerte både Vertonghen, Scott Parker og Steven Caulker før han trillet ballen inn i lengste hjørne.

Spurs presset for utligning, men en god Tim Howard i Everton-buret bidro lenge til at gjestene forble frustrerte. Først i det 87. minuttet klarte vertene å overliste Everton etter et fint angrep. Adebayor avsluttet i stolpen, og Gylfi Sigurdsson satte returen i mål. (©NTB)