Tønsberg fratatt to poeng

2.-divisjonslaget Tønsberg er fratatt to poeng etter bruk av en ikke-spilleberettiget spiller.

NFFs påtalenemnd anmeldte fotballklubben til doms- og sanksjonsutvalget. Det var i en kamp i 2. divisjon mot Elverum 6. oktober at Tønsberg benyttet en spiller som skulle sonet for fem gule kort. Kampen endte 2-2. Den omtalte spilleren scoret begge Tønsbergs mål.

Tønsberg erkjente feilen og opplyste om svikt i rutinene som følge av sykdom hos sentrale personer i klubben.

«Utvalget mener det må forventes at enhver klubb som deltar i konkurranser under NFF, og i hvert fall på det nivå det dreier seg om i denne saken, har etablert rutiner som sikrer at man ikke overtrer kampreglementet», heter det i en melding fra Norges Fotballforbund.

Det var ikke Tønsberg selv som gjorde fotballforbundet kjent med at feilen var begått. Laget straffes med to poeng og en bot på 5000 kroner. Tønsberg vil, så fremt en anke ikke når fram, stå med 28 poeng før lørdagens siste runde.

Poengtrekket gjør at laget havner bak Ørn Horten på målforskjell og Tønsberg faller dermed til 12.-plass og nedrykk. Slik spilles siste runde i 2. divisjon avdeling 1: Strømsgodset 2.-lag – Ørn Horten, Fram Larvik – Valdres, Nybergsund Trysil – Grorud, Gjøvik – Elverum, Raufoss – Birkebeineren, Tønsberg – Lillehammer, Brumunddal – Vålerenga 2. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2