To ryttere brøt Touren

Sky-rytter Konstantin Sivtsov ble tirsdag den første til å bryte årets Tour de France. Like etter måtte også José Joaquín Rojas (Movistar) gi seg.

De to måtte bryte på den tredje etappen fra Orchies til Boulogne-sur-Mer. Fem mil før mål på den 197 kilometer lange etappen var Sivtsov, lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Sky, involvert i en massevelt.

Mens de andre som gikk i bakken, etter hvert kom seg tilbake på sykkelen, ble Sivtsov sittende i veikanten og fikk medisinsk hjelp. En liten stund etter kunne TV 2 melde at hviterusseren måtte bryte, som den første i årets ritt.

Det er dårlig nytt for Sky-laget som håper å kunne kjøre Bradley Wiggins fram til sammenlagtseier. Sivtsov ute betyr én hjelperytter mindre, og mer arbeid fordelt på lagets åtte resterende ryttere. Det kan også bety færre muligheter for Norges eneste deltaker i årets ritt.

To mil senere skjedde et nytt massevelt i hovedfeltet, og igjen ble flere ryttere sittende igjen, deriblant Rojas. Like etter kom beskjeden om at også spanjolen måtte bryte årets Tour de France etter velten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2