To Ondrásek-scoringer senket Brann

Zdenek Ondrasek scoret begge målene for Tromsø i 2-0 seieren borte mot Brann søndag kveld.

Dermed gjentok tsjekkeren prestasjonen fra hjemmemøtet med bergenserne, hvor han også sto for kampens to fulltreffere. Ondrásek er oppe i 14 mål denne sesongen og troner øverst på toppscorerlisten i eliteserien. Med ett poeng på de tre siste kampene smakte det ekstra godt med seier for cupfinaleklare tromsværinger, som ender på 4.-plass med poeng i siste hjemmekamp mot Odd Grenland.

Brann har vært gjennom noen turbulente uker med spekulasjoner om Rune Skarsfjords framtid i klubben. Brann-treneren fant plass til fem egenproduserte unggutter fra Bergen i startoppstillingen, men det holdt ikke til poeng mot et hardtkjempende Tromsø-lag.

Vertene åpnet friskest og produserte kampens første store målsjanse. Erik Huseklepp ble spilt fri på venstrekanten, og innlegget nådde fram til en umarkert Kim Ojo. Headingen fra kloss hold ble avverget på mesterlig vis av Tromsø-keeper Henri Sillanpää.

Tromsø overtok etter hvert initiativet i en jevnspilt åpningsomgang. Etter 21 minutter viste Zdenek Ondrasek seg fram og sendte gjestene i ledelsen med en klassescoring. Tromsø-spissen fanget opp en klarering fra Simen Wangberg, og fra 20 meter dempet tsjekkeren ballen på brystet og banket den i lengste hjørne på halv volley. Det var sesongens 13. fulltreffer for 23-åringen, som hadde gått av banen uten nettkjenning i de siste seks kampene.

Ojo og Ondrásek var også i hovedrollen da begge lag spilte seg fram til hver sin store mulighet mot slutten av åpningsomgangen. Ingen av dem var skarpe nok i avslutning fra kort hold, og første omgang ebbet ut med 1-0 ledelse til gjestene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2