ULOVLIGE MIDLER: Sergej Litvinov forteller at han ikke har konkurrert på redelig vis. Foto: Lee Jin-man
ULOVLIGE MIDLER: Sergej Litvinov forteller at han ikke har konkurrert på redelig vis. Foto: Lee Jin-man

Tilstår på Facebook: – Unnskyld

EM-medaljevinner Sergej Litvinov (36) kommer med innrømmelse.

Den russiske sleggekasteren Sergej Litvinov tok med seg bronsemedalje i bagasjen fra EM 2014, i den sveitsiske byen Zürich.

Der deltok også norske Eivind Henriksen, men OL-helten fra 2021 klarte ikke kvalifisere seg til finalen.

Russeren har 80,98 meter som karrierebeste fra 2012. Henriksen kastet over en halvmeter lengre i Tokyo, med sin norske rekord på 81,58 meter.

Nå innrømmer Litvinov på Facebook at han brukte anabole steroider for å styrke sine resultater i rekordåret, ifølge nyhetsbåret Tass.

– Før jeg begynte å bruke det kastet jeg 79 meter og doping hjalp meg med å forbedre resultatene med to meter. Sleggen fløy langt, selv om jeg ikke hadde god teknikk eller en god følelse, sier han gjengitt av avisen.

– Jeg følte det var feil. Jeg mistet alle mine tekniske ferdigheter som jeg pleide å jobbe så hardt for, og sleggen gikk fortsatt langt, fortsetter 36-åringen.

Litvinov har lagt sleggekastingen på hylla. I løpet av karrieren representerte han tre land i Hviterussland, Tyskland og Russland. Det er først nå han forteller om dopingen.

– Jeg vil be om unnskyldning til hele friidrettsmiljøet, sier han.

– Til syvende og sist er det min avgjørelse og min feil. Da den russiske dopingskandalen startet, gjorde jeg mitt beste for å forbedre situasjonen i landet mitt, forklarer han.

På sosiale medier viser Litvinov støtte til Ukraina, ved å ha flagget på sitt profilbilde.

Han er sønn av to ganger VM-vinner og tidligere verdensrekordholder med samme navn: Sergej Litvinov, som døde i 2018.