Tidligere idrettspresident: – Sjokkert over at pengebruken har tatt så til de grader av

Tove Paule rister på hodet over måten Norges Idrettsforbund (NIF) har forvaltet penger på etter at hun ga seg som idrettspresident i 2011.

Norges Idrettsforbunds valgkomité ved leder Tove Paule presenterer innstilling til nytt idrettsstyre for 2015-2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Norges Idrettsforbunds valgkomité ved leder Tove Paule presenterer innstilling til nytt idrettsstyre for 2015-2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det har lenge vært søkelys på NIF-toppenes pengebruk. Tidligere i uken avslørte VG at blant annet over 10 millioner kroner gikk med til å kjøpe tjenester fra rådgivningsselskapet First House i årene 2011 til 2015.

– Jeg var ikke klar over at det dreide seg om så høye beløp. Jeg er sjokkert over at pengebruken har tatt så til de grader av. Både når det gjelder bruk av First House og andre konsulenter. Det er mange som har fått store honorarer for ting som er gjort, sier Paule til VG.

66-åringen var idrettspresident mellom 2007 og 2011. Siden har Børre Rognlien (2011-2015) og Tom Tvedt (2015-) hatt rollen som norsk idretts øverste leder.

Paule sier hun aldri benyttet seg av First House da hun satt på toppen i NIF.

– Det var to årsaker til det. For det ene var det forferdelig dyrt. For det andre var det en del personlige relasjoner der som jeg ikke likte, sier hun og utdyper svaret med at det var en ansatt i NIFs administrasjon som gikk over til en stilling i First House.

Paule reagerer på at Rognlien og tidligere generalsekretær Inge Andersen ikke har vært på banen nå som det i lengre tid har stormet rundt NIFs pengebruk. Hun mener det ikke er riktig at Tvedt skal bebreides alene.

– Jeg har noen ganger litt vondt av Tvedt som må svare for alt dette. Han var medlem av idrettsstyret før han ble president i 2015, ja, men der er det mye du ikke får rede på. For det er mye som foregår mellom president og generalsekretær, sier Paule til VG og viser til Rognlien og Andersen.

Rognlien svarer på følgende måte når han får høre kritikken fra Paule:

– Før Tove Paule uttaler seg om tiden etter at hun gikk av, bør hun vise fram bilagene for Beijing (OL i 2008) og Vancouver (OL i 2010), inkludert sitt private forbruk, skriver han i en tekstmelding til VG.

Paule står fast ved at hun ikke har noe å skjule: – Jeg har sagt tidligere at hvis noen vil finne fram mine bilag, så vær så god.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2