Therese Johaug sikret ny klar seier

Therese Johaug gikk til topps i 10 kilometeren i fristil på Beitostølen lørdag. Hun tok sin andre seier på to dager i sesongåpningen.

Det var Marit Bjørgen som åpnet best. Hun hadde en liten ledelse på Johaug etter to kilometer, men etter det var det aldri noen tvil om hvem som var best. Bjørgen gikk inn til annenplassen til slutt, men ble slått av landslagskollegaen med 18,9 sekunder.

– Jeg fikk høre at jeg lå litt bak helt i starten. Da konsentrerte jeg meg bare om meg selv, fikk roet det ned og fikk teknikken til å fungere bra. Kroppen fungerte veldig fint for meg i dag, og det er moro å vinne skirenn, sa Johaug til NRK etter rennet.

For Marit Bjørgen ble det en heller middels dag på jobben. Hun gikk hardt ut og ledet en kort periode i starten, men måtte gi tapt for Johaug etter hvert. Likevel var Bjørgen fornøyd med sesongåpningen.

– Jeg synes jeg gikk bra teknisk på ski. Derfor kan jeg ikke si annet enn at jeg er fornøyd med denne åpningen. Dette var en god start, slo Bjørgen fast. Hun sa også at annenplassen betyr at hun må ha gjort mye riktig på trening i løpet av sommeren.

Skidronningen stilte ikke i lørdagens løp, men ekspertene mente hun hadde gjort unna en middels dag på jobben. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2