The Times: Everton risikerer poengtrekk

Everton skal granskes for påstått brudd på økonomiske regler.

STJERNESPISS: Dominic Calvert-Lewin er blant de største profilene på Everton, men har slitt med skader de siste sesongene. Foto: Jon Super
STJERNESPISS: Dominic Calvert-Lewin er blant de største profilene på Everton, men har slitt med skader de siste sesongene. Foto: Jon Super

Det kommer frem av en uttalelse fra Premier League fredag.

Everton anklages for et brudd på reglene som omfatter lønnsomhet og bærekraftig klubbdrift. Regelbruddet skal ha skjedd i perioden i slutten av forrige sesong, 2021/22.

Ifølge The Times er det uklart hvor lang tid det vil ta å behandle saken og hvorvidt den vil påvirke Everton denne sesongen.

Ettersom det ikke er blitt dratt en konklusjon i noen tilsvarende saker, er det ikke klart hvilken straff Everton eventuelt kan vente seg – skulle klubben bli funnet skyldig.

En rekke ulike alternativer skal være tilgjengelig, deriblant poengtrekk og bot, ifølge avisen.

Merseyside-klubben tar kraftig avstand fra anklagene.

I en uttalelse insisterer Everton på at de er «fullstendig trygge» på at de har handlet i tråd med alle økonomiske regler og forskrifter.

En uavhengig kommisjon skal behandle saken, opplyser Premier League.

Everton kjemper i nedrykksstriden denne sesongen.

Klubben har to poeng å gå på til West Ham på nedrykksplass, men har to kamper mer spilt. Mellom dem ligger også Nottingham Forest og Leicester.

Se tabellen i TV 2s livesenter.