Tarjei Bø friskmeldt etter sykdomsproblemer

Skiskytteren Tarjei Bø er friskmeldt, men prioriterer trening og går neppe verdenscuprenn før jul.

Bø er tilbake i tilnærmet normal trening, heter det i en pressemelding.

Som følge av den flere måneder lange sykdomsperioden, blir sesongplanene og målsettingen for sesongen justert. Han kommer til å prioritere trening fram til jul. Bø stiller neppe til start på Beitostølen, og trolig står han også over verdenscuprennene før jul. Det betyr at han mister hele første del av sesongen.

– Jeg prioriterer grunntrening fram til jul, og VM blir mitt mål for sesongen, sier Bø.

Stryningen har slitt med sykdom i hele sommer og høst. Det var lenge usikkert hva som feilet Tarjei Bø. Han er blitt bredt utredet av øre-, nese- halslege, to hjerteleger og flere andre spesialister, og legene mener nå at Tarjei Bøs langvarige luftveisinfeksjon skyldtes TWAR-bakterien.

– I første runde fant ikke legene ut hva problemet skyldtes. Men etter at jeg trente litt, uten at kroppen fungerte, og jeg fortsatt ikke hadde blitt frisk utover i september, ble det gjort nye tester og utredninger. Disse viste at problemene mine skyldtes TWAR-bakterien. Akkurat det er ikke så viktig for meg nå. Det som betyr noe er at legene fant svaret, at jeg er frisk igjen og i gang med treningen, avslutter Tarjei Bø. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2