Ysland videre i Touren med et nødskrik: – Brutalt

Annemiek van Vleuten (39) tok et stort steg mot sammenlagtseier i Tour de France. Norske Anne Dorthe Ysland (20) kjempet tappert og nådde tidsfristen.

Se intervjuet med Anne Dorthe Ysland øverst i videovinduet!

Anne Dorthe Ysland kjempet en beinhard kamp mot tidsfristen, men havnet innenfor. 20-åringen tråkket i mål på 110. plass.

– Fy fader, dette var en brutal dag. Jeg kjempet før første bakken startet og så var det bare å overleve. Jeg ante ikke tidslimiten før siste bakke. Da jeg så jeg hadde 14 minutter på meg var det bare å kjøre så hardt jeg klarte. På flaten kjørte jeg hardere enn jeg aldri har gjort.

– Hvordan finner du de kreftene?

– Det er bare å skru av hjernen å kjøre, sier Ysland, som fortalte hun nådde tieren på skalaen over hvor sliten hun var.

– Jeg føler meg fortsatt fresh mentalt. Stemningen er sykt bra i laget og jeg storkoser meg på tur, fortsetter Uno-X-rytteren.

– Fant en god rytme

Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 20.

– Det var hardt, men veldig gøy. Opp første bakke ble det akkurat litt for hardt til å finne første gruppe, men jeg fant en god rytme hvor jeg ikke gikk langt over limiten. Jeg følte meg bare bedre og bedre, sier Ottestad til TV 2.

Nå gjenstår det kun én etappe av rittet som arrangeres for første gang på kvinnesiden.

– For beina blir det veldig bra, men jeg kommer til å savne dette sirkuset, sier Ysland.

Ny sammenlagtleder

Marianne Vos har sittet med den gule ledertrøyen siden hun vant i Paris første dag. På Tourens nest siste etappe fikk hun som forventet virkelig kjørt seg og mister etter all sannsynlig ledelsen.

Annemiek van Vleuten (Movistar) knuste de andre sammenlagtfavorittene og tråkket inn til mål i ensom majestet.

– Det har vært en berg- og dalbane etter å ha vært veldig syk. Å vinne på denne måten er ikke til å tro, sier Van Vleuten til arrangøren.

– En av tidenes beste kvinnelige syklister cruiser inn til seier, den fortjente du, sa TV 2s sykkelkommentator Magnus Aarre om Van Vleutens bragd.

SUVEREN: Annemiek van Vleuten vise muskler og leder nå sammenlagt. Foto: Olivier Matthys
SUVEREN: Annemiek van Vleuten vise muskler og leder nå sammenlagt. Foto: Olivier Matthys

Nærmeste konkurrent Demi Vollering (SD Worx) havnet tre minutter og 26 sekunder bak.

Vos i grønt

Vos har allerede sikret den grønne trøyen med 267 poeng. Kopecky nest best med 164.

Den nederlandske duoen med van Vleuten (Movistar) og Demi Vollering (SD Worx) var favoritter foran etappen og nølte ikke med å stikke i brudd, allerede i bunnen av 1. kategorien opp Petit Ballon.

Et av Norges håp Mie Bjørndal Ottestad (Uno-X) følte seg sliten, men overraskende bra foran den harde fjelletappen.

– Det blir hardt med tre ganske og harde bakker som skal bestiges. Spennende å se hvordan det kommer til å gå, sa Uno-X-rytteren.

Hele Tour de France Femmes kan du se på TV 2 og TV 2 Play fram til 31. juli.