Wærenskjold forlenger med Uno-X - vraker utenlandske lag

Søren Wærenskjold har vært ønsket av en rekke utenlandske topplag, men TV 2 får nå opplyst at U23-verdensmesteren har blitt enig med Uno-X om en ny treårskontrakt.

HERE TO STAY: Søren Wærenskjold blir å se i Uno-X-drakt minst de neste tre og et halvt årene. Foto: Ingrid Wollberg / TV 2
HERE TO STAY: Søren Wærenskjold blir å se i Uno-X-drakt minst de neste tre og et halvt årene. Foto: Ingrid Wollberg / TV 2

Mandalitten var på utgående kontrakt, men TV 2 erfarer søndag at han har forpliktet seg til Uno-X ut 2026-sesongen.

Det er en markant signering for Uno-X, som de siste årene har måttet slippe flere av sine største talenter til større lag.

Uno-X bekrefter mandag morgen at de har forlenget kontrakten med Wærenskjold.

– Et av de største talentene

23-åringen har i flere år hatt beilere i utlandet, og interessen ble ikke mindre etter at han tok gull på tempoen og bronse på fellesstarten i U23-klassen i VM i Australia i fjor.

I år står han allerede men en proffseier, etter å ha vunnet etappe 3 av Saudi Tour i februar.

Sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, vil ikke kommentere saken, og Wærenskjold har heller ikke respondert på TV 2s henvendelse søndag.

– Han er kjempeviktig for det laget. Om de kan beholde ham, og hente tilbake noen av rytterne de har mistet tidligere, så kan de bygge en sterk stamme. Han er en mann for fremtiden og et av de største talentene vi har i Norge, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

TV 2 er kjent med at Wærenskjold har tiltrukket seg interesse fra en rekke lag på WorldTouren (sykkelsportens øverste divisjon, journ. anm.) og vært et hett navn på markedet de siste månedene.

Kaggestad er ikke i tvil om at mandalitten ville ha utviklet seg i riktig retning også hos andre arbeidsgivere, men mener det er et godt tegn for Uno-X-sjefene at en av de største profilene ser for seg en fremtid på laget.

– Det er et godt tegn at han har troen på videre utvikling i Uno-X. Det er veldig bra sett med norske øyne. Et norsk lag trenger de største norske talentene, konkluderer han.

Mer innhold fra TV 2