Van der Poel vant Flandern rundt etter Pogacar-duell

Mathieu van der Poel vant Flandern rundt 2022. Etter spurten var Tadej Pogacar forbannet.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Mathieu van der Poel spurtet til seier i Flandern rundt søndag.

Klassikeren utviklet seg til å bli en seiersduell mellom van der Poel og Pogacar. De kom inn sammen på oppløpet, men det gikk så sakte at konkurrenten kom opp på siden. Det var imidlertid van der Poel som tok seieren.

– Det er utrolig. Jeg har jobbet så hardt for dette. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle rekke klassikerne, men nå har jeg vunnet både Dwars door Vlaanderen og Flandern rundt, sier van der Poel i seiersintervjuet.

Van der Poel vant Flandern rundt også i 2020.

Her følger sykkelkjæresten den nervepirrende spurten

Tadej Pogacar var tydelig forbannet over spurten.

– Jeg kunne ikke spurte slik jeg ønsket, da jeg var stengt inne. Sånn er sykling. Noen ganger skjer det, noen ganger åpner det seg, sier han, ifølge Sporza.

– Jeg var ikke sint på de andre rytterne. Jeg var frustrert over meg selv og at jeg ikke klarte å vinne, sier Pogacar.

Alexander Kristoff ble nummer ti.

– Jeg må være fornøyd med å bli beste nordmann. Nei, jeg håpet på topp ti. Det var nok det beste jeg kunne klare. Jeg følte meg bra, men mot de beste har jeg ikke en sjanse. Det er noen år siden jeg var på det nivået, men jeg synes jeg kjørte et fint løp, så jeg fikk nok nesten maks uttelling, sier Kristoff til TV 2.

Pogacar sprengte feltet

Andre gang opp Oude Kwaremont satte Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) inn et voldsomt tempo, men Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert) klarte på imponerende vis å klamre seg fast til hovedfeltet.

Foran favorittgruppen var det kun Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) og Fred Wright (Bahrain-Victorious), men de skulle etter hvert få selskap. Pogacar og Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) kjørte fra opp Koppenberg, og det var kun Valentin Madouas (Groupama-FDJ) som klarte å følge superduoen.

Det dannet seg etter hvert en kvintett i front, og med 30 kilometer igjen til mål hadde frontgruppens forsprang økt til drøyt ett minutt ned til Kristoffs gruppe.

Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), Stefan Küng (Groupama-FDJ) og Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) stakk fra Kristoff-gruppen og gikk etter frontkvintetten.

Superduell i avslutningen

Også tredje gang opp Oude Kwaremont kom det et støt fra Pogacar. Det var kun Mathieu van der Poel som klarte å holde ryggen til sloveneren.

Opp Paterberg prøvde Tadej Pogacar å kvitte seg med Mathieu van der Poel, og nederlenderen måtte gi noen få meter, men han klarte å komme seg tilbake til mannen med to strake sammenlagtseirer i Tour de France.

– Du står overfor din kanskje mest krevende oppgave som sykkelrytter, Tadej Pogacar: Å spurtslå Mathieu van der Poel, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Pogacar og van der Poel kom sammen inn på oppløpet. De kikket så lenge på hverandre at Madouas og van Baarle kom med i spurten. Det så ut som Madouas skulle komme seg forbi, men van der Poel tok spurten og seieren.

Van Baarle kom på andreplass, mens Madouas ble nummer tre. Pogacar måtte ta til takke med fjerdeplass.

Flere norske brøt

Uno-X-rytter Erik Resell var foran løpet klar på at han skulle forsøke å komme seg med i et brudd, men da bruddet gikk noen kilometer etter start, var ikke nordmannen å se.

Han forsøkte å bryte ut fra hovedfeltet på jakt etter bruddet, men han fikk ingen hjelp. Han brøt løpet etter hvert.

Deretter ble det ikke det helt store for det norske laget, som i tillegg måtte tåle at Tobias Halland Johannessen og Rasmus Tiller gikk i bakken underveis.

Anders Skaarseth ble nest beste norske på 28.- plass, mens Tiller ble nummer 88.

Johannessen, Edvald Boasson-Hagen, Vegard Stake Laengen, Søren Wærenskjold og Kristoffer Halvorsen brøt alle i løpet av rittet.