Van der Poel innfridde favorittstempelet: Vant dramatisk Paris-Roubaix

Det ble nederlandsk triumf i årets utgave av Paris-Roubaix.

VANT: Etter et dramatisk ritt, kunne Mathieu van der Poel juble for seieren i på velodromen i Roubaix. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
VANT: Etter et dramatisk ritt, kunne Mathieu van der Poel juble for seieren i på velodromen i Roubaix. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS

Det beryktede brosteinspartiet Carrefour de l'Arbre skulle vise seg å bli svært avgjørende i dagens Paris-Roubaix.

Inn på brosteinene kom en gruppe på syv samlet. Men da John Degenkolb gikk i bakken rykket belgiske Wout van Aert.

Men hans store rival, nederlandske Mathieu van der Poel, tettet fort luken, og da van Aert fikk en punktering helt i slutten av brosteinspartiet, dro van der Poel ifra.

– Det skal ikke være mulig, sa TV 2s kommentator Christian Paasche etter Van Aerts punktering.

Nederlenderen skaffet seg fort et forsprang på 20 sekunder, og så seg aldri tilbake

Dermed kom han inn på velodromen i Roubaix i ensom majestet, og kunne juble for seieren i årets ritt.

Og det ble dobbelt Alpecin-Deceuninck. På andreplass, 46 sekunder bak van der Poel, fulgte nemlig hans lagkamerat Jasper Philipsen.

STERK LEDERGRUPPE: En sterk gruppe med både Mathieu van der Poel og Wout van Aert tok over ledelsen i Arenberg-skogen. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
STERK LEDERGRUPPE: En sterk gruppe med både Mathieu van der Poel og Wout van Aert tok over ledelsen i Arenberg-skogen. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Og nettopp laginnsatsen ble trukket fram av van der Poel i intervjuet etter målgang:

– Det var utrolig hvordan vi kjørte som et lag i dag. Jeg hadde en av mine beste dager på sykkelen. Jeg følte meg sterk, sier van der Poel i et intervju med arrangøren etter mål.

Wout van Aert ble nummer tre, mens det ble dansk fjerdeplass med Mads Pedersen.

Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet og ble beste nordmann på 15. plass, mens Søren Wærenskjold ble nummer 22. Begge de to kom inn 5:36 bak van der Poel.

– Jeg måtte bytte sykkel etter Arenberg fordi jeg punkterte begge hjulene. Etter det slet jeg. Det var litt tungt i dag, dessverre. Jeg følte meg bedre på trening enn hva jeg gjorde i dag, sier Kristoff til TV 2 etter løpet.

Vegard Stake Laengen ble nummer 44, 5:40 bak vinneren, mens Rasmus Tiller ble nummer 46, 5:42 bak nederlenderen.

Edvald Boasson Hagen var med å sette farge på rittet tidlig på dagen, men det ble til slutt en tung dag på sykkelen for nordmannen som ble nummer 126, 22:44 bak van der Poel.

Boasson Hagen har vært syk i forkant av rittet. Det preget ham også underveis:

– Det var litt som å puste gjennom et sugerør i en periode. Men det er godt å fullføre. Jeg har fullført alle Paris-Roubaix jeg har startet, så det er fint å ikke bryte den rekken, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Etter det dramatiske fallet på Carrefour de l'Arbre endte John Degenkolb som nummer syv. Tyskeren var forståelig nok svært skuffet etter løpet:

– Det er ikke mye å si. Jeg er ekstremt skuffet over utfallet av løpet. Men det betydde så mye å være på det brosteinspartiet med den gruppen, det var et stort øyeblikk, sa Degenkolb til TV 2 etter målgang.

På spørsmål om fallet svarer tyskeren:

– Jeg var på høyresiden, og plutselig var det ikke plass. Jeg ble dyttet inn i en tilskuer. Jeg vet ikke om jeg er skadet, men jeg har vondt i skulderen.

TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes opplevde dramatikken fra innsiden av velodromen.

– Det var ganske spesielt. Først da van Aert angrep like før han fikk punkteringen, så steg stemningen så mye at jeg fikk frysninger. Også var det fra en annen sektor på stadion da van der Poel fikk luka like etterpå, sier Drivenes.

Results powered by FirstCycling.com

Det ble et dramatisk ritt med flere fall. Se video av to av fallene her:

Mer innhold fra TV 2