Tvilte på seg selv: – Fader, har jeg mistet det helt?

Salmonella, kneoperasjon og korona. Etter ni tunge måneder, viste Tobias Halland Johannessen søndag endelig litt av hva som bor i ham.

ØYNER FREMGANG: Tobias Halland Johannessen har slitt med det ene etter det andre siden sommeren 2022, men viste glimt av form på den siste etappen i Catalonia rundt søndag. Foto: Frode Hoff / TV 2
ØYNER FREMGANG: Tobias Halland Johannessen har slitt med det ene etter det andre siden sommeren 2022, men viste glimt av form på den siste etappen i Catalonia rundt søndag. Foto: Frode Hoff / TV 2

– Jeg har tømt meg fullstendig... Huff. Det var tungt!

Tobias Halland Johannessen trengte uvanlig lang tid på å hente seg inn etter den syvende og siste etappen i Catalonia rundt søndag, men etter å ha fått tilbake pusten var det en synlig lettet 23-åring som pratet.

– Det har vært blytungt. Og det har vært litt tøft. Så det var deilig å være med der fremme igjen. Det var også godt å se at Torstein Træen og Jonas Gregaard var med der fremme og at vi var en liten gjeng der. Så vi får ta med oss den siste dagen her videre.

– Skal ikke legge skjul på at det har vært drittøft

25. plassen til Drøbak-gutten var ikke et resultat som resulterte i overskrifter, men prestasjonen underveis på den siste etappen, hvor han preget finalen, var kjærkommen.

Laget har slitt hele rittet, og Halland Johannessen har i bunn og grunn slitt helt siden sommeren i fjor.

Etter en oppsiktsvekkende vårsesong som fikk flere av verdens største lag til å sperre opp øynene, har det gått nedover.

Først var det sykdom og salmonella.

Så var det knesmerter som måtte løses med operasjon.

Så var det mer knetrøbbel på nyåret.

Så var det korona i slutten av februar.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært drittøft. Og man begynner jo å tenke: «Fader, har jeg mistet det helt?». Så da trenger man en dag som i dag. Vi viser at vi har noe her å gjøre og at det kommer bedre dager, forteller han.

– Sa han følte seg sinnssykt dårlig

At dagen skulle ende med en god følelse, var imidlertid ikke åpenbart underveis på den siste etappen i og rundt Barcelona.

– På starten var jeg så sliten at jeg meldte på radioen at laget burde kjøre for Træen i stedet. Men det er noe med disse korte, bratte bakkene her som passer meg fint. Da klarte jeg å tyne ut det siste i dag, så det var gøy, forklarer han.

Med Ardenner-klassikerne, som er som skapt for en ryttertype som Halland Johannessen, ikke mange ukene unna, var også Gabriel Rasch en lettet mann etter målgang.

– Det var den klart beste dagen vår her. Det var godt å se Tobias tilbake og vise et glimt av hva han kan, sa den ferske Uno-X-sportsdirektøren.

– Hva tror du det betyr for ham etter en tung periode?

– Det betyr mye for ham. Han sa at han følte seg sinnssykt dårlig underveis, men det løsna på slutten. Det var fint å se.

Mer innhold fra TV 2