TA JUKSEMAKERNE: Tour de France-arrangøren tar i bruk teknologi for å avsløre motorjuksere. Her er rytterne på Champs-Élysées. Foto: Scanpix.
TA JUKSEMAKERNE: Tour de France-arrangøren tar i bruk teknologi for å avsløre motorjuksere. Her er rytterne på Champs-Élysées. Foto: Scanpix. Foto: Pete Goding

Tar i bruk varmekamera mot «motordoping» i Tour de France

Nå skal juksemakerne tas.

Paris (NTB-Ritzau): Arrangørene av Tour de France styrker kampen for å avsløre sykler med elektriske motorer i årets utgave av rittet. Jukserne skal til livs.

Det er lagt opp til at det skal brukes tre forskjellige systemer for å avsløre sykler med skjulte motorer.

Et apparat skal avdekke magnetfelter rundt syklene, men det skal også brukes varmesøkende kameraer. Disse skal monteres på noen av de motorsyklene som følger rytterne.

Det blir også meldt at det franske forsvaret er involvert og skal stille med et apparat som skal kunne avsløre «motordoping», uten at det er nærmere presisert hva dette apparatet er for noe.

Avisen Journal du Dimanche skriver at det er sterke mistanker om at det har vært ryttere som har hatt hjelp av skjulte motorer under tidligere utgaver av Touren. Dette skal også ha skjedd i andre ritt.

– Problemet med skjulte motorer er verre enn doping, for motorene truer jo hele sportens framtid, sier den franske idrettsministeren Thierry Braillard i en kommentar.

Den 19 år gamle belgieren Femke van den Driessche er utestengt i seks år etter å ha blitt avslørt med hjelpemotor i sykkelen sin under U23-VM i sykkelcross i fjor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2