Contador frykter Giro-seieren vil ødelegge Touren

Alberto Contador er storfavoritt til å vinne årets Tour de France, men selv er han redd Giro-seieren han tok i mai kan ødelegge sjansene.

Alberto Contador. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)
Alberto Contador. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)

- Jeg må bare innrømme at jeg er usikker på Tour-formen min, men innsatsen min på tempoetappen i det spanske mesterskapet var oppløftende.

- Det er klart at å kjøre giro d'Italia ikke er den mest ideelle oppkjøringen for Tour de France, og Giroen i år er det hardeste og tøffeste etapperittet jeg noensinne har vært med i, sier Alberto Contador noen få dager får Tour de France starter.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Vant de seks store
Han har vunnet alle de seks siste store etapperittene han har stilt opp i, og han er regjerende mester i Tour de France, men han innrømmer at Giro d'Italia, der han vant med en margin på seks minutter til hardeste utfordrer, kostet krefter.

- Jeg må bare innrømme at jeg er usikker på Tour-formen min, men innsatsen min på tempoetappen i det spanske mesterskapet var oppløftende, og det gir en indikasjon på hva jeg kan forvente å klare i touren som starter lørdag, sier han.

Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!

UØNSKET: En ny meningsmåling i Frankrike viser at de fleste franskmenn ikke ønsker at Alberto Contador skal delta i årets Tour de France. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)
UØNSKET: En ny meningsmåling i Frankrike viser at de fleste franskmenn ikke ønsker at Alberto Contador skal delta i årets Tour de France. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Skjer ikke ofte
Det er ikke så ofte de beste rytterne kjører både Giro d'Italia og Tour de France det samme året, og enda mer sjelden er det at noen vinner de to storrittene i samme sesongen. Den forrige som klarte det, var Marco Pantani, også kalt Piraten, i 1998.

Contador legger ikke skjul på at det også er et mål for ham. Men slitet fra Giroen kan stikke kjepper i hjulene for. Det kan også presset som vil komme fra journalister og andre på grunn av den uavklarte dopingsaken han er innblandet i.

Ankesaken, som skal opp i Idrettens voldgiftsrett (CAS), kommer ikke til å bli behandlet før i begynnelsen av august, altså lenge etter at Touren er avsluttet for i år.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2