MESTER: Team SD Worx-rytter, Christine Majerus, vant det nasjonale mesterskapet i Luxemburg tidligere i år. Foto: BENOIT DOPPAGNE
MESTER: Team SD Worx-rytter, Christine Majerus, vant det nasjonale mesterskapet i Luxemburg tidligere i år. Foto: BENOIT DOPPAGNE

Tok et oppgjør: – Min beste Twitter-melding noensinne

Flere velt i årets Tour de France Femmes har ført til hatmeldinger til de kvinnelige rytterne i sosiale medier. Da fikk Christine Majerus nok.

I etterkant av den femte etappen av Tour de France Femmes tok Christine Majerus til orde på Twitter. Flere hatmeldinger har dukket opp i sosiale medier etter gjentatte velt i feltet.

– Jeg nølte med å reagere på det faktisk, fordi en reaksjon gir oppmerksomhet til folk som bare skriver tull. Men til slutt følte jeg at det ble fornærmende. Jeg synes ikke vi fortjener det og vi må bli respekteres på lik linje med mennene.

– Hvordan type meldinger har det vært?

– At vi for eksempel bør gå tilbake på kjøkkenet fordi vi ikke klarer å sykle. Det er veldig dumt. Dette er folk som sitter bak skjermen og ikke har noe bedre å gjøre med livet sitt, forteller Majerus.

Majerus publiserte flere bilder av ulike velt i mannlige ritt og skrev «For all the haters... Shall I continue?».

– Det er også velt hver dag i herresykling. Det er velt som er deres feil og velt som ikke er deres feil. Akkurat som i våre felt, slår SD Worx-rytteren fast.

TV 2s sykkelekspert, Magnus Drivenes, støtter Majerus i hennes uttalelser.

– Det er helt hårreisende. Velt er en del av sykkelsporten. Gutta har veltet hver dag i alle år og vi husker tilbake til Tour de France i fjor da det var store velt hele tiden den første uken. Veltene som har skjedd nå under damenes Tour de France kommer som et resultat av korte, hektiske og tekniske etapper hvor det er mye som står på spill og det er viktig å ligge langt foran, sier Drivenes og legger til:

– Jeg synes det er helt rått av Christine Majerus at hun går ut på den måten som hun gjør.

Nå, et drøyt døgn etter at hun publiserte Twitter-meldingen, har hun mottatt mange tilbakemeldinger.

– Jeg tror det var min beste Twitter-melding noensinne, sier SD Worx-rytteren og smiler.

– Hva skriver folk?

– De fleste tilbakemeldingene har vært positive. Noen mener det samme som før, men de fleste er positive og det er fint å se.

Se den syvende etappen av Tour de France Femmes lørdag kl.15 på TV 2