Alessandro Petacchi har ingen planer om å gå glipp av VM i landeveissykling. (Foto: Alessandro Trovati/Ap)
Alessandro Petacchi har ingen planer om å gå glipp av VM i landeveissykling. (Foto: Alessandro Trovati/Ap)

Spurtkanon Petacchi klar for Rogaland Grand Prix

Kjører to norske UCI-ritt på en uke.

Spurtkanonen Alessandro Petacchi (38) kommer til Norge for å delta i sykkelrittet Rogaland Grand Prix søndag. Veteranen skal også kjøres neste ukes Tour of Norway.

Se Rogaland Grand Prix direkte på TV 2 og TV 2 Sumo søndag!

Italieneren blir fremste trekkplaster sammen med Edvald Boasson Hagen (24) og Lars Petter Nordhaug (27). Rogaland-rittet avvikles i Stavanger søndag. Så går veien videre til etapperittet som starter i Sandefjord 16. mai.

Petacchi er en av proffverdens mest kjente syklister. Lampre-rytteren har vunnet hele 22 etapper i Giro d'Italia, 20 i Vuelta a España og seks i Tour de France. Han har også klassikerseirer i Milano – San Remo og Paris – Tours på merittlisten.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

I 2010 vant Petacchi den grønne sprinttrøyen i Tour de France. Tidligere har han også vunnet sprinttrøyene i de to øvrige Grand Tour-rittene.

Men heller ikke den italienske spurtstjernen har unngått skandaler. I 2007 ble han diskvalifisert fra Giro d'Italia etter å ha testet positivt på et forbudt stoff i forbindelse med inntak av astmamedisin. Han ble fratatt fem etappeseirer det året, inkludert en der Thor Hushovd endte på annenplass.

Også en annen tidligere dopingsynder slutter seg til de norske rittene. Danske Michael Rasmussen sonet utestengelse i to år etter å ha blitt kastet ut av Tour de France i 2007 mens han bar gul ledertrøye og var på vei mot sammenlagtseier.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Rasmussen kunne ikke på en troverdig måte redegjøre for hvor han hadde befunnet seg i oppkjøringen til rittet, noe toppidrettsutøvere har plikt til i henhold til WADAs meldepliktssystem.

Videre ventes stjerner som David Millar og Johan Vansummeren til start.

– Dette blir fantastisk stort. Det sterkeste feltet som har vært i Norge siden sykkel-VM i 1993, sier Rogaland GP-arrangør Roy Hegreberg til Stavanger Aftenblad.

Tour of Norway avvikles fra 16. til 20. mai og skal innom byene Sandefjord, Tønsberg (16. mai), Oslo, Drammen (17.), Lillestrøm, Elverum (18.), Hamar, Lillehammer (19.), Gjøvik og Hønefoss (20. (©NTB)).

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2