Sololøp sikret VM-dobbel for Elena (18)

Italias Elena Pirrone lekte med konkurrentene og gjorde akkurat som i temporittet da hun vant juniorenes landeveisritt i sykkel-VM i Bergen fredag.

Pirrone stakk av fra resten med litt under halvparten igjen av de 76,4 kilometerne som var igjen av rittet i et regnvått Bergen.

Mot slutten fikk Pirrone skikkelig bruk for sine tempoegenskaper, og hun klarte å holde unna for det rundt ti kvinner sterke feltet som jaktet nærmest bak henne.

Dermed ble ungjenta fra Italia dobbeltmester i den norske VM-byen.

– Det er helt utrolig. Jeg er veldig, veldig glad. Det er ikke enkelt, og det krever sitt å ta to gull i det samme mesterskapet, sa Pirrone.

Danmarks Emma Norsgaard Jørgensen spurtet inn til sølvet, mens Italia også tok bronsen ved Letizia Paternoster.

De norske ble tidlig hektet av og markerte seg ikke i teten. Thale Bjerk var den som hang best med, men etter at hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen, mistet også hun kontakten med teten. Bjerke kom inn med hovedfeltet på 31. plass med 4 minutt og 12 sekunder opp til vinneren.

De tre øvrige norske på startstreken var Martine Gjøs, Emelie Røe Utvik og Amalie Lutro.

– På runde tre mistet jeg kjedet i starten av Laksebakken, og det var da det splittet opp mest i feltet. Jeg ble liggende i gruppe to av feltet. Det var kjipt, sier Bjerk til TV 2.

– Det er skikkelig dritt, men det kan skje hvem som helst. Jeg får bare glemme det.

(©NTB/TV 2)