OVERLEGEN: Rohan Dennis knuste all motstand på tirsdagens tempoetappe. Foto: Jorge Guerrero
OVERLEGEN: Rohan Dennis knuste all motstand på tirsdagens tempoetappe. Foto: Jorge Guerrero

Rohan Dennis knusende overlegen i Vuelta-tempo

Etter å ha tråkket inn til seier trakk han seg fra rittet.

Ingen kunne gjøre noe med australske Rohan Dennis på den 16. etappen av Vuelta a España. Simon Yates beholdt ledertrøya.

Dennis er én av verdens beste temposyklister og levde opp til den merkelappen på den 32 kilometer lange etappen fra Santillana del Mar til Torrelavega.

I mål var BMC-profilen 50 formidable sekunder foran lagkameraten Joey Rosskopf og spanske Jonathan Castroviejo.

Dennis var på forhånd kjempefavoritt og innfridde så det suste.

Triumfen blir også det siste han gjør i årets ritt. Etter seieren gjorde han det klart at han trekker seg fra Vueltaen for å forberede seg til VM-tempoen.

Steven Kruijswijk fulgte på fjerdeplass og ble den store vinneren av sammenlagtkandidatene. Nederlenderen kjørte seg opp til tredjeplass i sammendraget etter tirsdagens tempo. Han ble slått av Dennis med 51 sekunder og tok mye tid på alle sine rivaler i kampen om ledertrøya.

LottoNL-Jumbo-syklisten var ett minutt og 29 sekunder bak ledende Simon Yates foran tirsdagens etappe, men er nå kun 52 sekunder bak mannen i den røde ledertrøya.

Nevnte Yates gjorde samtidig også en sterk tempoetappe og økte forspranget til sammenlagttoer Alejandro Valverde med sju sekunder. 33 sekunder skiller nå de to i kampen om Vuelta-seieren.

Valverde-lagkamerat Nairo Quintana følger på fjerdeplass i sammendraget, ett minutt og 15 sekunder bak teten.

Vegard Stake Laengen ble beste nordmann på tempoetappen med 82. plass. Han var slått med snaut fem minutter av Dennis. 15 plasser bak seg på resultatlista hadde han UAE-lagkompis Sven Erik Bystrøm.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2