Rogers vant 11. etappe av Giro d'Italia

Australieren Michael Rogers fra Tinkoff-laget kom alene til mål på den 11. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia onsdag.

KUNNE JUBLE: Michael Rogers sørget for soloseier i Giroen. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
KUNNE JUBLE: Michael Rogers sørget for soloseier i Giroen. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)

34-åringen kjørte solo mot tampen av etappen, og selv om feltet jaget febrilsk bak kom Rogers i mål ti sekunder foran tyskeren Simon Geschke (Giant), som vant spurten i hovedfeltet foran italieneren Enrico Battaglin (Bardiani Valvole).

Onsdagens etappe var 249 kilometer lang og gikk mellom Collecchio til Savona.

Seieren var en stor triumf for den tredobbelte verdensmesteren i temporitt. Sist desember var han involvert i en dopingsak, der han ble suspendert for å ha brukt det forbudte stoffet clenbuterol. I april ble han frifunnet fordi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fant det overveiende sannsynlig at Rogers hadde fått i seg det forbudte stoffet gjennom å spise forurenset kjøtt fra Kina.

Rogers' landsmann Cadel Evans (BMC) var med i hovedfeltet og endte på 13.-plass. Dermed beholdt han den rosa ledertrøya som bevis på at han fortsatt er i tet sammenlagt.

Evens har et forsprang på 57 sekunder til annenmann, colombianeren Rigoberto Uran (Quick Step). 13 sekunder bak Uran følger Rafal Majka fra Polen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2