Pallplass i Dauphiné for Halland Johannessen

Tobias Halland Johannessen imponerte på torsdagens etappe i Critérium du Dauphiné.

Tobias Halland Johannessen spurtet til tredjeplass bak Julian Alaphilippe på femte etappe i Critérium du Dauphine torsdag.

– Tobias Halland Johannessen er på vei mot Tour de France-form. Han sitter i gruppe to med store navn. En rytter som David Gaudu sitter ikke der, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Da kan Uno-X senke skuldrene og si at de er i rute med den rytteren på laget det knyttes størst forventninger til før Tour de France. Ikke bare fra Norge, men også internasjonalt, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Knekker sammen og forlater intervjuet i tårer

Jonas Vingegaard vant etappen etter å ha gått solo. Dansken kjørte seg med det inn i den gule ledertrøyen i Critérium du Dauphiné.

– Jeg ønsket egentlig ikke å angripe i dag. Jeg ønsket bare å forsvare meg, men så angrep de. Jeg jobbet sammen med Richard (Carapaz), men så kunne han ikke holde følge lenger, sier Vingegaard.

Halland Johannessen klatret opp til tredjeplass i kampen om ungdomstrøyen. Han er 36 sekunder bak ledende Mikkel Bjerg, mens det er 34 sekunder til Fred Wright på andreplass. Halland Johannessen vant den hvite ungdomstrøyen i fjorårets utgave.

23-åringen fra Drøbak kjørte seg opp tolv plasser i sammendraget og ligger på tolvteplass, snaut tre minutter bak ledende Vingegaard.

Mikkel Bjerg, som kjørte seg inn i den gule ledertrøyen på onsdagens tempo, var uheldig og veltet på vei inn i Côte de Thésy.

TotalEnergies' Edvald Boasson-Hagen satt i bruddet, men ble hentet av hovedfeltet på vei opp Côte de Thésy med om lag 17 kilometer igjen til mål.

– Det er veldig spennende med tanke på uttaket til Tour de France. Det er klart at laget legger merke til innsatsen i Critérium du Dauphiné, som er godkjent, kommenterte Kaggestad underveis.

Danske Jonas Gregaard på Uno-X var også en del av bruddet.

Se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play!