HØYE MÅL: Anne Dorthe Ysland (20) er offensiv og prøver å gå for både klatretrøya og ungdomstrøya i Tour de France. Foto: Uno-X Pro Cycling Team
HØYE MÅL: Anne Dorthe Ysland (20) er offensiv og prøver å gå for både klatretrøya og ungdomstrøya i Tour de France. Foto: Uno-X Pro Cycling Team

Offensive Anne Dorthe (20) roses: – Herlig å se

Uno-X-rytteren Anne Dorthe Ysland er ikke redd for å gå hardt ut før Tour de France-etappene.

Se sjette etappe på TV 2 og TV 2 Play fra klokka 14.

– Jeg tror det å tørre å prøve og ikke være redd for å mislykkes er viktig i denne sporten, svarer Anne Dorthe Ysland når TV 2 spør om hvorfor hun er så offensiv før hver etappe.

Den norske Uno-X-rytteren har gått hardt ut før flere av etappene.

Hun har uttalt at hun ønsker å ta enten klatretrøya eller ungdomstrøya, selv om hun ikke har nådd helt opp.

TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes roser innstillingen.

– Jeg synes det er herlig å se. Hun er ung og uredd og fortsatt i utvikling. Med tanke på at dette er hennes andre sesong som senior, så er det gøy å se hvor offensiv hun er.

– Forhåpentligvis fortsetter hun å ta steg, og da kan det bli veldig gøy å følge med på henne.

Før fredagens etappe ligger Ysland som nummer 52 i sammendraget i kampen om den gule trøya. Men 20-åringen ser likevel positivt på Touren.

– Det kommer kanskje fra pappa, som alltid sier «Kom igjen, trøkk til!».

Faren Dag Erik Ysland humrer når han blir presentert for påstanden.

– Hun er mye tøffere enn meg! Jeg har prøvd å påvirke og forme henne litt, men jeg har en sønn jeg var lik til som er en helt annen type, sier han til TV 2.

Han er på plass i Frankrike sammen med 20-åringens kjæreste, mor, farmor og farfar.

– Hun er ikke typen som stiller seg bakerst i køa for å si det sånn. Hun har aldri vært en beskjeden type. Hun liker å stå med brystkassa fram og gå litt høyt ut. Sånn har hun vært fra liten av.

– Hva sier du til henne?

– Jeg har alltid prøvd å få henne til å «gønne på». Sykling er en tøff idrett, så her er det bare å krumme nakken og gå på. Det er det som er utvikling, sier han, og er stolt over datterens positive holdning.

– Jeg er ikke overasket over at hun har høye mål. Hun ønsker å være fremoverlent hele tiden, i alt hun gjør. Hun legger gjerne litt press på seg selv.

Også lagkamerat Mie Bjørndal Ottestad er imponert.

– Jeg digger det. Jeg har alltid synes hun kjører offensivt i ritt og griper alle muligheter hun får, sier Ottedal om venninnen.