– AMATØRMESSIG! Tour de France-laget refses etter den pinlige seansen.
– AMATØRMESSIG! Tour de France-laget refses etter den pinlige seansen.

Nektet å åpne for spørsmål om politirazzia i bisarr pressekonferanse

Bahrain Victorious-rytterne så forvirret ut da ingen ville stille dem spørsmål. Det franske politiet melder senere at de har gjort beslag i saken.

Fredag kl. 15.30: Se første Tour-etappe på TV 2 eller TV 2 Play.

Sykkellaget Team Bahrain Victorious ble raidet av politi i København torsdag. Det er tredje gang på ett år – og andre gang denne uken – at politiet har aksjonert mot laget.

Ifølge laget var det franske påtalemyndigheter som ba dansk politi om å gjennomføre razziaen.

Torsdag kveld melder påtalemyndigheten i Marseille at de har gjort søk hos en lagsjef, tre ryttere, en osteopat og en laglege, ifølge avisen Le Parisien.

Under razziaen er det blitt beslaglagt medikamenter, som har ukjent opprinnelse eller er reseptbelagt, i tillegg til elektronisk utstyr som mobiltelefoner og datamaskiner.

Beslagene er gjort i Italia, Spania, Belgia, Polen, Slovenia, Kroatia og Danmark mellom 27.- og 30. juni.

– Beslagene vil bli gjenstand for påfølgende analyse, heter det i uttalelsen.

Absurd pressekonferanse

Torsdag ettermiddag hadde laget pressekonferanse. Det ble en meget spesiell affære.

– Vi vil gjerne dele informasjon rundt etterforskningen, men vi har ikke noe mer å si enn det som ble sagt i pressemeldingen. Vi etterlyser flere detaljer fra etterforskerne for å være i stand til å skjønne bakgrunnen for hvorfor de gikk til dette skrittet. For øyeblikket er laget fokusert på det store sykkelrittet som venter og hvordan vi skal nå de sportslige målene våre de neste tre ukene, sa lagets sportssjef Vladimir Miholjevic.

Tourmanager: Få tips her.

Han presenterte så Jack Haig og Matej Mohoric, to av lagets ryttere. Miholjevic understreket at rytterne ikke ville svare på spørsmål om etterforskningen.

Problemet? Ingen av de fremmøtte journalistene ville prate med Bahrain-rytterne om andre ting enn politirazziaen.

RAIDET: Her er Bahrain Victorious-teamet utenfor hotellet en stund etter at de hadde fått politiet på besøk. Foto: RITZAU SCANPIX
RAIDET: Her er Bahrain Victorious-teamet utenfor hotellet en stund etter at de hadde fått politiet på besøk. Foto: RITZAU SCANPIX

En journalist ble bryskt avvist da hun lurte på hvilken betydning det hadde for rytterne å bli vekket klokken halv seks om morgenen dagen før Tour de France-start.

Etter flere minutters pinlig stillhet ble pressekonferansen avsluttet.

– Ingen flere sportslige spørsmål? Ok, da er pressekonferansen over.

Rytterne så forvirret ut. Bahrain Victorius tok, om ikke annet, en soleklar førsteplass for verste pressekonferanse i Touren.

– Jeg synes det er amatørmessig av Bahrain, sier TV 2s sykkel- og dopingekspert Mads Kaggestad.

– Når de har en så stor sak på seg, er det helt naturlig at de må svare på spørsmål. Sånn har det vært i sykkelsporten i 20 år, siden Festina-skandalen. Jeg trodde vi hadde vendt oss til å snakke om de ubehagelige sakene, sukker den tidligere proffsyklisten.

Fredag kl. 15.30: Se første Tour-etappe på TV 2 eller TV 2 Play.

På det feltet mener han at sykkelsporten har gått foran med et godt eksempel – med unntak av torsdagens seanse av Bahrain Victorious.

– Her går de litt tilbake i tid. De kommer ingen vei med den væremåten der, slår Kaggestad fast.

Her forklarer eksperten alt du trenger å vite om razziasaken: