Moberg ble historisk

Stor norsk sykkeldag på søndag.

HISTORISK: Emilie Moberg ble historisk som første norske jente på pallen i et verdenscupritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /
HISTORISK: Emilie Moberg ble historisk som første norske jente på pallen i et verdenscupritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /

Emilie Moberg ble søndag første norske kvinne til å komme på pallen i et verdenscupritt i sykling for kvinner. Hun ble nummer tre i Sparekassen Giro World Cup.

24-åringen kom på tredjeplass i spurten i rittet i tyske Bochum for det norskeide Hitec-laget.

– Veldig spesiell dag for meg! Emilie Moberg er første norske jente på et verdenscuppodium, skrev sportsdirektør Karl Lima på Twitter.

Halden-jenta ble kun slått av italienske Barbara Guarichi og nederlandske Lucinda Brand. 16 ryttere var med hovedfeltet i avslutningen.

Søndag ble det en stor norsk sykkeldag. Vegard Stake Laengen stakk av med sammenlagtseieren i det franske etapperittet Tour Alsace.

Joker-rytteren snuser på en proffkontrakt med topplagene i sykkelverden og gjorde ikke noe dårlig inntrykk av seg i Tour Alsace. Lørdag gikk han til topps på en knallhard fjelletappe etter en god soloprestasjon opp det siste fjellet.

Det sikret sammenlagtseieren, for på søndagens siste etappe ble han med hovedfeltet i mål.

– Ikke akkurat Champs-Elysee på siste etappe. Utrolig stolt av guttene i #jokerporcycling, skrev sportsdirektør i Team Joker Gino Van Oudenhove på Twitter.

26-åringen vant foran Sam Oomen med 14 sekunder. Bjørn Tore Hoem fra Joker ble nummer. Han var 18 sekunder bak lagkameraten.

I et annet fransk etapperitt, Kreiz Breiz, vant Fredrik Strand Galt to etapper på samme dag. August Jensen kom på annenplass på den første etappen lørdag og leder sammenlagt etter tre etapper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2