Matthews vant høydramatisk Giro-etappe

Australieneren Michael Matthews trillet først over målstreken på den sjette etappen av Giro d'Italia torsdag. Han trygget dermed sammenlagtledelsen i rittet.

Michael Matthews vant torsdagens etappe. Han beholder med det den rosa ledertrøyen. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
Michael Matthews vant torsdagens etappe. Han beholder med det den rosa ledertrøyen. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)

Orica-rytteren har fått en kanonstart på det italienske etapperittet, og det ser ikke ut til å stoppe. Torsdag var han sterkest av de fire som satt fremst da den snaut 250 kilometer lange etappen fra Sassano til Montecassino ble avgjort.

Hovedfeltet hadde kjørt inn en utbrytergruppe med tolv kilometer igjen til mål, men derfra og inn var det bare et fåtall som klarte å følge med i fronten. Hovedgrunnen til det var at en stor gruppe ryttere gikk i bakken etter en velt.

Matthews var først over målstreken, mens Lotto-rytteren Tim Wellens og BMCs Cadel Evans fulgte på plassene bak. Også Neri Sottolis Matteo Rabottini fikk samme tid som de tre.

Seieren til Matthews, og det faktum at australieren kjørte fra sine argeste konkurrenter, gjør at han etter den sjette etappen har 21 sekunder tilbake til annenmann i sammendraget, Cadel Evans.

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å henge med de beste til mål på torsdagens etappe.

Blant sammenlagtfavorittene fikk Joaquim Rodríguez knust sitt håp om å vinne Giroen. Katjusja-rytteren gikk i bakken og kjørte i mål nesten åtte minutter bak Matthews. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2