Begge Kristoff-brødrene i Paris-Roubaix:

– Målet er at Alexander blir kjent som broren min, og ikke motsatt

Bare timer før Alexander Kristoff skal kjempe om å bli første norske vinner av Paris-Roubaix søndag, skal lillebror Felix Ørn-Kristoff representere Norge i juniorklassen.

BROTHERS IN ARMS: Felix Ørn-Kristoff er i ferd med å skaffe seg et navn som en av de mer talentfulle norske juniorsyklistene. I helgen sykler han juniorutgaven av Paris-Roubaix for landslaget, mens storebroren skal forsøke å vinne seniorutgaven. Foto: Rudi Jakobsen / TV 2.
BROTHERS IN ARMS: Felix Ørn-Kristoff er i ferd med å skaffe seg et navn som en av de mer talentfulle norske juniorsyklistene. I helgen sykler han juniorutgaven av Paris-Roubaix for landslaget, mens storebroren skal forsøke å vinne seniorutgaven. Foto: Rudi Jakobsen / TV 2.

Se Paris-Roubaix på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra 11:00 førstkommende søndag

– Dere i media snakker alltid om hvor jævlig brosteinen er, og jeg har alltid tenkt: «Nei, den kan jo ikke være så ille». Men jeg holdt på å dette av med en gang jeg kom brosteinen. Det var helt forferdelig! Det var mye verre enn jeg trodde. Jeg skjønner nå hvorfor det går for å være et så hardt ritt.

Felix Ørn-Kristoff har akkurat rekognosert, og veltet, i Paris-Roubaix-løypa.

Velten var udramatisk, men 17-åringen fikk en forsmak av hva som venter når han søndag skal sykle juniorutgaven av «Helvetet i Nord».

Han har notert seg for flere toppresultater internasjonalt denne våren, men virker avslappet før start - ikke ulikt en viss mann ved navn Alexander.

– Jeg har egentlig ikke så store forventninger! Jeg har ett år til igjen som junior, og det er ikke mange som vinner første året. Det kuleste hadde vært å vinne, eller i det minste gjøre det bra, men jeg kan ikke ha altfor store forventninger.

– Tror han kan hevde seg i toppen

Alexander Kristoff har troen på sin 19 år yngre bror, som han tidligere har uttalt er bedre enn han selv var på den alderen.

I forkant har storebror tipset lillebror om hvilke dekk og hjul han bør gå for.

– Det kan gå bra på søndag. Han har god kjørestyrke, så jeg har troen på at han kan hevde seg i toppen, sier Uno-X-profilen.

Han beskriver lillebror som en «sterk all-rounder» med gode tempoegenskaper og imponerende kjørestyrke.

Det høres ut som ingrediensene til en god Paris-Roubaix-rytter, men selv har Ørn-Kristoff et større hjerte for rittet som går uken i forveien.

– I fremtiden så er det Flandern rundt jeg virkelig har lyst til å hevde meg i. Det er det store rittet og største målet. Men jeg vil hevde meg mest mulig overalt. Det er gøy å vinne!

– Man vil jo være sin egen person

Flandern rundt er naturligvis et ritt broren vet en ting eller to om.

Å leve opp til en Flandern rundt-vinnende bror er stort sett heilt greit, men:

– Det kan bli irriterende hvis jeg bare blir kjent som «broren til Alexander». Det hadde ikke vært så gøy. Man vil jo være sin egen person. Men samtidig er det gøy å ha et navn å leve opp til. Man vet hvor lista ligger, sier han.

– Det beste er vel hvis Alexander blir kjent som broren din?

– Ja, det har jeg tenkt på! Det er målet: At han er kjent som broren min, og ikke motsatt.

Uno-X-reunion?

Kristoff har kontrakt med Uno-X i over to og en halv sesong til.

Om to år vil broren være U23-rytter, noe som gjør at de i teorien kan bli lagkamerater i Uno-X om han fortsetter utviklingen og imponerer Uno-X-sjefene.

– Det kan jo skje, det. Det hadde vært morsomt! sier Kristoff.

Ørn-Kristoff sier at han gjerne skulle fått et tilbud fra Uno-X på bordet, men rangerer enn så lenge Intermarché-laget, storebrorens tidligere arbeidsgiver, som favorittlaget.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at jeg bare går til Uno-X fordi han er der. Jeg går dit jeg kan utvikle meg best, sier han.

På søndag utgjør Ørn-Kristoff et råsterkt norsk landslag sammen med Jørgen Nordhagen, Storm Ingebrigtsen, Mikal Uglehus, Jesper Stiansen og Kasper Haugland.