Kristoff vant spurt-thriller – kom med rørende hilsen

Alexander Kristoff seiret i Stavanger etter millimeterduell. Etterpå dediserte han seieren til en som har betydd mye for ham og sykkelsporten.

– Jeg har sagt at jeg skulle dedisere seieren til en som har betydd mye for sykkelsporten i Norge, og som har fått frem sykkelsporten og den interessen som er der i dag. Og det er Johan Kaggestad, sier Kristoff til TV 2.

– Han har hatt en tung tid og er ganske syk. Johan, denne seieren er til ære for deg, fortsetter han.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen, som har jobbet tett med Kaggestad, ble rørt av Kristoffs hilsen.

Se video her:

Lauritzen slår fast at Kaggestad har betydd mye for sykkelsporten. Kristoff stemmer i:

– Han har betydd mye for meg. Jeg fulgte med før jeg var med selv.

– Han har gitt mye kunnskap til folket og gjort sendingene spennende. Med litt annet enn bare sykkel også. Man har fått interesse for det man passerer, med kunnskap og historie om forskjellige steder. Det kan være kjekt med litt annen «input» når det er transportetapper og ikke skjer så mye, roser Kristoff.

Se det rørende øyeblikket da Kaggestad ble hedret med æresprisen til Norske Sportsjournalisters Forbund i høst her:

Sønnen: – Utrolig fint

I kommentatorboksen ble også TV 2s kommentator Christian Paasche og Johan Kaggestads sønn, Mads Kaggestad, rørt av Kristoffs hilsen.

– Det var utrolig fint gjort av Alexander Kristoff. Han sendte denne meldingen i sosiale medier for en god stund siden. Først var det en personlig melding til min far, men så ble han med på å dele den videre, forteller Mads Kaggestad på direkten.

Se videoen her:

– Nå vinner han og kan endelig dedisere seieren til min far, som helt sikkert sitter hjemme og ser på dette. Han er nok rørt han også, for dette var veldig flott, fortsetter sønnen.

Under Tour de France i 2021 var det et sterkt øyeblikk i kommentatorboksen da Johan Kaggestad ble hyllet:

Intens spurt

Med sju kilometer igjen ble det satt fart opp «grisabakken» i Stavanger, men ikke nok til at feltet slo ordentlig sprekker.

Dermed var Kristoff og flere andre spurtsterke ryttere med da alt skulle avgjøres.

Der trakk veteranen det lengste strået. Spurten var så tett at han ikke var helt sikker selv på om han hadde vunnet et par minutter etter målgang.

– Det er stort for meg. Jeg har ikke vunnet så mye i år. Det er en lettelse å ta en seier på hjemmebane, sier 35-åringen til TV 2.

Tour de France nærmer seg

Dette var den siste etappen av årets Tour of Norway.

Om en drøy måned starter sesongens høydepunkt Kristoff og co.; Tour de France.

Uno-X' største håp på de flate etappene melder seg ikke i superslag helt ennå.

– Jeg vant litt klarere i fjor, så jeg vet ikke helt, sier Kristoff med et smil.

Han legger til:

– Men det er alltid bra å vinne. Det var en hardere løype i år, så sånn sett er det deilig å få en seier etter litt tunge dager.

HARDT: Alexander Kristoff bet seg fast i de tunge partiene og kom seg i posisjon til å vinne da det skulle spurtes om seier. Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2
HARDT: Alexander Kristoff bet seg fast i de tunge partiene og kom seg i posisjon til å vinne da det skulle spurtes om seier. Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2

Kristoff vant foran danske Tobias Lund Andresen og belgiske Jordi Meeus.

Britiske Ben Tulett (21) vant Tour of Norway sammenlagt. Han sykler for storlaget INEOS Grenadiers.