Kristoff tok sin første seier for Uno-X

Gikk til topps i Portugal etter sterkt opptrekk fra Søren Wærenskjold.

Alexander Kristoff tok sin første seier etter overgangen til Uno-X i det portugisiske rittet Volta ao Algarve.

Se Kristoff vinne i videovinduet øverst!

Det norske laget satt godt plassert mot slutten, og klarte å rive seg løs på oppløpet. Søren Wærenskjold gjorde en strålende jobb i opptrekket, og Alexander Kristoff kom seg løs og vant.

– Det er en lettelse å vinne tidlig i sesongen. Presset forsvinner litt, sier Kristoff i et intervju vist på Eurosport Norge.

Sjekk resultatlista med alle de norskes plassering her:

Results powered by FirstCycling.com

Wærenskjold viste seg frem

I duell med Fabio Jakobsen var Kristoff overlegen. Jakobsen havnet på fjerdeplass, mens det var Jordi Meeus som tok andre plassen. Wærenskjold ble nummer tre.

– Jeg og Søren jobbet bra sammen. Han ble nummer tre, så han er supersterk. Jeg dro fordel av hans styrke og posisjon. Han gjorde et godt ritt i Almería på søndag, så vi prøvde å bygge videre på det i dag. I dag gjorde vi det enda bedre. Det var ubeskrivelig å krysse målstreken først, sier Kristoff i intervjuet vist på Eurosport Norge.

– Jeg visste jeg måtte være topp 6/7, og jeg prøvde å gi Kristof og god ledelse. Vi gjorde det perfekt, sier Wærenskjold på sendingen.

Dette var første etappe av det fem dager lange rittet som avsluttes på søndag.

– Jeg har ikke sett ordentlig (på neste etappe), men jeg har blitt nummer tre eller fire der før, så den kan passe meg ganske bra. Det går litt oppover, så det vil kanskje passe Søren enda bedre, for han er også rask, sier Kristoff.

– Skal til Touren

TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes er imponert etter den norske triumfen i Portugal.

– Det er vanvittig imponerende det Uno-X gjør i dag. Wærenskjold og Kristoff er både smartest og sterkest i en krevende, hektisk spurt i motvind. Fabio Jakobsen og Michael Mørkøv, kanskje verdens beste spurter og opptrekker, blir fullstendig parkert.

Han sparer ikke på rosen til Wærenskjold etter jobben han la ned.

– Søren Wærenskjold er fort dagens mann. Etter å ha mistet posisjonen før inngangen til spurten, kjører han seg mesterlig frem til en Kristoff som allerede er strålende plassert. Nok en gang gjør sørlendingen et godt opptrekk, og han er virkelig i ferd med å markere seg på det øverste nivået. For meg er det ingen tvil: Søren skal til Touren. Han kan bli uunnværlig for Kristoff i juli.

Relatert

Mer innhold fra TV 2