VANT: Alexander Kristoff. Foto: Adrian Dennis
VANT: Alexander Kristoff. Foto: Adrian Dennis

Kristoff til topps i London

Alexander Kristoff fikk endelig en opptur da han vant sitt første ritt siden 1. mai.

Alexander Kristoff klarte ikke å ta en etappeseier i Tour de France, men søndag kom endelig en triumf igjen for Stavanger-syklisten, som gikk til topps i London-Surrey Classic etter å ha spurtslått Cort Nielsen og Michael Matthews.

30-åringen kom godt bakfra i spurten og vant rittet. Det var hans første seier siden han spurtet inn til seier i Eschborn-Frankfurt 1. mai tidligere i år.

– Vi var usikre på formen, for vi har hvilt etter Tour de France. Jeg hadde en stor fest hjemme for noen dager siden, men vanligvis kjører jeg godt etter en fest, så kanskje det er taktikken; å feste hver gang jeg skal syle ritt, uttalte en blid Alexander Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

– Det var mye vind og jeg visste det ville bli hardt. Med to hundre meter gikk jeg til og klarte å holde de andre bak meg. Det er en god følelse, og det var lenge siden sist. Jeg vant sist i Frankfurt 1. mai, oppsummerte Kristoff.

Kristoff var usikker på hva han skulle forvente før dagens ritt.

– Jeg har gode minner herfra, for jeg OL-bronse her. Jeg visste av løypen ville passe meg bra. Jeg slet litt i stigningene. Vi fikk ikke så mye hjelp fra andre lag, men noen hjalp oss litt, og det holdt til slutt. Jeg følte meg bra på slutten og Michael Mørkov hjalp meg godt i spurten, sa Kristoff.

Kristoffs største mål for høsten kommer under VM i Bergen i september.

Mer innhold fra TV 2