Kongen gratulerte Hushovd på SMS

Snakk om «konge tekstmelding». Den kanskje mest minnerike gratulasjonen til nybakt verdensmester Thor Hushovd (32), var en SMS fra Kong Harald.

Kongehushovd
Kongehushovd

Kongen droppet det vanlige telegrammet og slo til med en gratulasjonstekstmelding i glede over Hushovds sykkelbragd i Australia for halvannen uke siden. På vei til seiersfesten pep telefonen til trener Atle Kvålsvoll:

«Fra Det kongelige slott til Thor Hushovd: Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner i forbindelse med dagens imponerende VM-gull! Harald R.»

- Det er veldig stort gjort av Slottet. Jeg kan på vegne av hele Idretts-Norge si at vi setter stor pris på at kongen følger så godt med på og setter pris på det vi driver med. Jeg har skrytt mye til folk rundt meg om at kongen sendte SMS. Jeg er utrolig stolt av den oppmerksomheten, sier Thor Hushovd til NTB.

En stund hersket det litt tvil i Hushovd-leiren om tekstmeldingen faktisk var ekte, men kommunikasjonssjef Marianne Hagen bekrefter overfor NTB at meldingen ble sendt fra Slottet for kongen.

- Denne gangen var dette den enkleste måten å få tak i Hushovd på, sier Hagen. (©NTB)

Les også: Se Hushovd med verdensmestertrøye på TV 2

Mer innhold fra TV 2