BEST: Alexander Kristoff juble for å ha spurtslått Dries van Gestel (t.v) og Victor Campenaerts. Foto: David Stockman
BEST: Alexander Kristoff juble for å ha spurtslått Dries van Gestel (t.v) og Victor Campenaerts. Foto: David Stockman

Knallsterk Kristoff spurtet til seier

Alexander Kristoff vant en-dagers rittet Circuit Franco-Belge og tok sesongens fjerde seier.

Alexander Kristoff (35) vant spurten og gikk til topps i i en-dagers rittet Circuit Franco-Belge som foregår i Belgia.

Dermed tok Intermarché-rytteren Kristoff sin fjerde seier for sesongen.

– Jeg måtte grave veldig dypt, siden det var oppoverbakke på slutten. Da jeg var yngre passet det meg veldig bra, men på mine eldre dager er det tyngre, sier Kristoff i intervjuet vist på Discovery etter spurten.

Kristoff rykket fra hovedfeltet med 18 kilometer igjen, med følge av belgierne Jasper De Buyst og Dries Van Gestel.

Med like under 3 kilometer igjen før mål rykket belgierne til og Kristoff ble nødt til å bruke krefter for å ta igjen de tapte meterne.

2,7 kilometer før mål kom også belgieren Victor Campenaerts opp, og i spurten klarte bare Van Gestel å henge med Kristoff og Campenaerts.

Lotto Soudal-rytter Campenaerts var lå først foran Kristoff, men nordmannen slo tilbake og syklet først over målstreken.

– Jeg fikk beskjed på radioen at Campenaerts kom. Den meldingen kom litt sent, men jeg klarte å ta dem igjen før spurten. Jeg var også heldig med at Campenaerts startet spurten litt tidlig, men jeg måtte virkelig grave dypt. Jeg er glad for at jeg nok en gang kan vinne en slik spurt, sier Kristoff.

Rittet på andre nivå i sykkelsporten blir ofte vunnet av store spurternavn. I fjor var det Fabio Jakobsen som gikk til topps, mens navn som Mads Pedersen, Dylan Groenewegen og Robbie McEwen også har syklet først over målstreken.

Det neste rittet for nordmannen blir EM i München. Løypa i München er ikke så tøff som onsdagens ritt.

– Jeg brukte Touren som en treningsleir, for jeg følte meg ikke superbra. Formen for tiden er bra. EM-løypa er nok litt for lett. Jeg er ikke så rask som jeg var så den passer kanskje bedre de yngre spurterne som Fabio Jakobsen, sa Kristoff.