Hushovd parkert på oppløpet av Cavendish

Thor Hushovd var med i spurten på siste etappe av Tour of California, men måtte gi tapt for Mark Cavendish. Bradley Wiggins vant sammenlagt.

Mark Cavendish vant den avsluttende etappen i Tour of California med mindre enn en hjul-lengde.   Doug Pensinger/Getty Images/AFP
Mark Cavendish vant den avsluttende etappen i Tour of California med mindre enn en hjul-lengde. Doug Pensinger/Getty Images/AFP

Hushovd hadde sjansen til å vinne sisteetappen av rittet, men briten Cavendish ble som mange ganger tidligere for sterk. I stedet måtte nordmannen nøye seg med 6.-plass på den 122 kilometer lange avslutningen.

– Jeg mangler fart når jeg er side om side med ryttere som Sagan og Cavendish, sier Hushovd til BMCs hjemmeside.

– Jeg visste at jeg ikke var 100 prosent da jeg kom her. Jeg visste at jeg trengte dette rittet for å komme i ritt-rytme. Jeg er glad over hvordan jeg kom ut av det.

John Degenkolb fra Tyskland ble nummer to, mens slovenske Peter Sagan kapret den siste pallplassen.

I sammendraget var det Bradley Wiggins, Tour de France-vinneren fra 2012, som gikk til topps.

– Dette er helt der oppe for meg når det gjelder tilfredsstillelse over en seier. Jeg satte meg som mål å vinne Tour of California, og det er hyggelig å klare det som 34-åring, sa briten etterpå.

Sky-rytteren prøvde ikke å forsvare Tour de France-tittelen i fjor, men vil gjerne være med i sommer. Han bedyrer at han ikke skal være annet enn hjelperytter for fjorårsvinner Chris Froome. (©NTB)