KOMPISER: Davide Rebellin og Thor Hushovd. Foto: AFP / Daniel Sannum Lauten / TV 2
KOMPISER: Davide Rebellin og Thor Hushovd. Foto: AFP / Daniel Sannum Lauten / TV 2

Hushovd i sorg: – Forferdelig trist

Sykkelmiljøet er sjokkert etter at den tidligere sykkelstjernen Davide Rebellin (51) mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil.

Den tidligere sykkelprofilen Davide Rebellin (51) ble påkjørt av en lastebil og mistet livet, ifølge den italienske lokalavisen II Gazzettino.

Det skal ha skjedd mens han trente på sykkel, skriver avisen.

Thor Hushovd forteller til TV 2 at han nylig var sammen med italieneren.

– Forferdelig trist, var senest sammen med ham nå på søndag under et showritt i Monaco. Tragisk for vi som er glad i sykkelsporten at nok et liv går tapt i trafikken, mine kondolanser går til hans familie, sier Hushovd.

PROFIL: Davide Rebellin med den gule trøya i Paris-Nice. Foto: FRANCK FIFE
PROFIL: Davide Rebellin med den gule trøya i Paris-Nice. Foto: FRANCK FIFE

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad forteller at han var proff da Rebellin var på toppen av karrieren.

Han minnes en respektert rytter som gjorde lite ut av seg i feltet, annet enn å vinne store en-dagsritt og sitte stilrent på sykkelen.

– Karrieren hans ble overskygget av dopingavsløringer, men han elsket å sykle og er blitt historiens eldste aktive proffsyklist som gav seg etter årets sesong over 50 år gammel. Det er selvfølgelig dypt tragisk at sykkelsporten har mistet enda en person i en ulykke på veien, sier Kaggestad.

– Mine dypeste kondolanser til familien og vennene til Davide Rebellin, en profesjonell kollega og rival i så mange år, skriver Movistars Alejandro Valverde.

Rebellin vant tre Ardenner-klassikere da Christian Paasche begynte å kommentere sykkel i 2004.

– Alltid veldig tragisk med sånne ulykker. Han var en rå syklist, som holdt det gående helt til det siste. Samtidig har han en mørk dopinghistorie som ødela mye av inntrykket, sier TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

– Vi er dypt sjokkert over den triste nyheten om at Davide Rebellin har gått bort. Våre tanker går til de etterlatte og det (italienske) sykkelmiljøet, skriver Team Jumbo-Visma på sosiale medier.

Italieneren har blant annet vunnet Paris-Nice i 2008 og Amstel Gold Race i 2004, samt en etappeseier i Giro d' Italia.

Mer innhold fra TV 2