Hoderystende til tabbe etter favorittseier i Flandern: – Hodeløst

OUDENAARDE (TV 2): Mads Pedersen slaktes for å ha gitt «gavepakke» til Mathieu van der Poel i Flandern rundt.

Mathieu van der Poel slo knockout på konkurrentene i søndagens Flandern rundt og vant den belgiske klassikeren for tredje gang i karrieren.

Der nederlandske stjernen var anonym i begynnelsen av rittet, spilte Mads Pedersen en hovedrolle. Dansken kom seg løs med 86 kilometer igjen til mål sammen med Mathieu van der Poels lagkamerat Gianni Vermeersch.

MISLYKKET ANGREP: Mads Pedersen. Foto: David Pintens / Belga / AFP / NTB
MISLYKKET ANGREP: Mads Pedersen. Foto: David Pintens / Belga / AFP / NTB

Om lag tre mil senere var angrepet over for Mads Pedersen.

– Det er litt hodeløs kjøring. All ære for å sette fyr på rittet, men med tanke på å få et godt resultat har han rett og slett kjørt uklokt, kommenterte TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Også med 110 og 100 kilometer igjen til mål hadde Pedersen forsøkt seg.

Thor Hushovd, lagsjef i Uno-X, forstår ingenting av danskens trekk.

– Når Mads Pedersen gjorde et så dumt trekk og tømte seg fullstendig for å ligge 20-25 sekunder foran feltet, var det en gavepakke. Den tok van der Poel, sier Hushovd på TV 2s sending.

Mads Pedersen gikk ned i en massevelt i onsdagens Dwars door Vlaanderen. Dette preget dansken i Flandern rundt, forteller han til dansk TV 2. Derfor prøvde han å skaffe seg et forsprang for å sitte med lengre.

– Jeg tror det var den eneste sjansen til å sitte lenger inn i finalen. Hvis vi skal være etterpåkloke, skulle jeg ikke gjort det, men det ville ikke blitt et toppresultat i dag uansett, sier Pedersen.

– Jeg tok sjansen og prøvde, men jeg var ikke i nærheten, sier han.

– Veldig, veldig «fucked»

Mathieu van der Poel vant Flandern rundt i både 2020 og 2022.

– Sesongen er allerede en suksess nå. Å vinne Flandern rundt i VM-trøyen er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg trenger litt tid for å fordøye det, sier Mathieu van der Poel i seiersintervjuet.

TREDJE GANG: Mathieu van der Poel kan i fremtiden bli første rytter til å vinne Flandern rundt fire ganger. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB
TREDJE GANG: Mathieu van der Poel kan i fremtiden bli første rytter til å vinne Flandern rundt fire ganger. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Van der Poel kan bli den første til å vinne Flandern rundt fire ganger.

– Jeg er veldig, veldig «fucked» akkurat nå. Jeg var helt ferdig med ti kilometer igjen til mål. Jeg lukket øynene og fokuserte på å komme så fort som mulig til mål, forteller van der Poel.

Det avgjørende øyeblikket kom i Koppenberg, der Mathieu van der Poel distanserte konkurrentene. De fleste, inkludert de norske håpene Rasmus Fossum Tiller og Jonas Abrahamsen, måtte gå av sykkel i stigningen.

Med drøyt fire mil igjen til mål viste van der Poel sin klasse. Den nederlandske superstjernen holdt unna og vant Flandern rundt 2024.

Luca Mozzato tok en overraskende andreplass da han vant spurten i gruppe to døyt minuttet etter van der Poel. Nils Politt ble nummer tre etter at Michael Matthews ble deplassert for en uryddig spurt.

Velt og gjørme

Uno-X-rytter Rasmus Fossum Tiller ble beste nordmann på 24. plass.

– Det var hektisk og ekstremt hardt. Det er ikke ofte man ser at vi går opp Koppenberg. Det var så glatt. Jeg ga det jeg hadde, men det var veldig hardt, sier Tiller til TV 2.

Jonas Abrahamsen fulgte på 32. plass. Telemarkingen hadde et angrep med om lag elleve mil til mål.

– Jeg prøvde å være i forkant der. Vi fikk en liten luke, men Visma-Lease a Bike tettet den. Det var en hard dag. Jeg satt egentlig veldig bra med. Opp Koppenberg fikk jeg ikke i pedalen, for jeg hadde så mye gjørme på meg. Ellers kunne jeg vært med i gruppen til Rasmus. Det var kjedelig, for jeg følte meg bra til slutt, sier Abrahamsen til TV 2.

Alexander Kristoff ble hindret av en velt.

– Det ble egentlig ikke for tungt. Jeg var i en velt. Jeg slo styret skjevt etter å ha kjørt rett i autovernet da de foran meg skled. Det ble kjørt hardt etter det. Bilen var ikke rett bak. Styret var så skjevt at jeg ikke klarte å rette det med en gang, så jeg måtte av sykkelen. Det tok ganske lang tid, sier han til TV 2.

Results powered by FirstCycling.com

Har du fått med deg disse klippene?