gREIPEL
gREIPEL

Greipel slo Kristoff igjen

For annen dag på rad spurtet Alexander Kristoff om etappeseier i Danmark Rundt, men han måtte nøye seg med 4.-plass. André Greipel vant igjen.

Tyskeren har vært råsterk i spurtoppgjørene de to første dagene av etapperittet i Danmark. Onsdag slo han Kristoff til 2.-plass med et voldsomt tråkk på oppløpet i slak oppoverbakke. Torsdag kom også Michael Van Staeyen og Steele Von Hoff foran nordmannen.

– Jeg er ikke i særlig god form, men laget løftet meg fram til spurten, og den siste kilometeren er alltid inspirerende nok til å få fram det beste, sa Greipel etter etappen.

– Jeg ventet ikke en seier til, men jeg takker ikke nei. Fordi vi har ryttere med sjanser i sammendraget jobbet vi for å hente inn bruddene, og da ble det slik, fortsatte Lotto-rytteren.

LES: Rodriguez satte Contador på plass
LES: Rabobank vil gjøre Nordhaug til stjerne: – Han ble ikke hentet hit som vannbærer

Fredag venter en etappe som ventes å skille mer, slik at det neppe blir massespurt igjen. Greipel sier at han regner med å miste ledertrøya da.

– Det er ikke min type løype, men vi har andre ryttere å kjøre for, som Lars Bak og Jelle Vanendert. Jeg kjører for dem i morgen, sa Greipel.

Kristoff ligger på 2. plass sammenlagt, 14 sekunder bak Greipel.

Sammenlagt:
1. André Greipel- Lotto Belisol 10.07.08
2. Alexander Kristoff - Katjusja 0.14
3. Michael van Stayen - Topsport Vlaanderen
4. Steele von Hoff - Garmin-Sharp 0.16
5. Jelle Wallays - Topsport Vlaanderen 0.17
6. Nikola Aistrup - Concordia Forsikring.
7. Jaroslaw Marycz - Team Saxo Bank-Tinkoff Bank 0.18
8. Björn Thurau - EuropCar 0.19
9. Luke Rowe - Sky 0.20
10. Matteo Pelucchi - Europcar (©NTB)

Mer innhold fra TV 2