Tobias Foss sykler neste års Giro d'Italia. Foto: WILLIAM WEST
Tobias Foss sykler neste års Giro d'Italia. Foto: WILLIAM WEST

Foss skal sykle Giro d'Italia – slik blir verdensmesterens 2023-plan

Sykkelverdensmester Tobias Foss skal sykle 2023-utgaven av Giro d'Italia. Tre tempoetapper passer utmerket for Jumbo-Visma-stjernen, men kaptein blir han ikke.

Torsdag presenterte det stjernetunge Jumbo-Visma-laget sine planer for neste års sesong. Da ble det kjent at danske Jonas Vingegaard skal forsøke å forsvare årets seier i Tour de France, mens den slovenske stjernen Primoz Roglic prioriterer Giro d'Italia framfor storrittet i Frankrike.

Også Tobias Foss har sine planer klare for første halvdel av 2023. Vingrom-gutten, som sjokkerte sykkelverdenen da han ble tempoverdensmester i australske Wollongong i september, opplyser til NTB at han blir med Roglic til Giroen.

Roglic blir Jumbo-Vismas kaptein i treukersrittet som innledes med en 18,4 kilometer lang tempoetappe i Fossacesia 6. mai neste år. Foss får i utgangspunktet en hjelperytterrolle.

Slik blir planen

Nordmannen har samtidig vist at han kan være med å kjempe sammenlagt i Grand Tour-ritt. I 2021-sesongen ble han nummer ni i nettopp Giro d'Italia.

Foss bekrefter videre til NTB at sesongåpningen for hans del blir i det portugisiske rittet Volta ao Algarve. Det starter onsdag 15. februar.

Deretter følger storrittet Paris-Nice, før to nye etapperitt, Volta a Catalunya og Tour de Romandie, blir de siste oppgavene inn mot Giro-starten tidlig i mai for 25-åringen.

Her prater han med familien etter VM-gullet

2023-utgaven av Giro d'Italia inneholder ikke mindre enn tre tempoetapper på i underkant av 70 kilometer til sammen. Det skal passe verdensmester Foss svært godt.

Siste kontraktsår

I et intervju med belgiske Sporza , gjort i forbindelse med torsdagens lagpresentasjon, legger ikke Vingrom-gutten skjul på at VM-gullet i Australia har gitt ham en ekstra dose selvtillit.

– Som følge av VM-tittelen kan jeg si at alt er mulig. Jeg må bare tro på meg selv, sier 25-åringen.

Med til historien hører det også at verdensmesteren går inn i sitt siste kontraktsår med Jumbo-Visma. Foreløpig er ingenting avklart rundt framtiden.

– For øyeblikket er jeg veldig fornøyd her. Jeg må bare fortsette å forbedre meg, og da vil mulighetene komme uansett lag hvilket lag man er på, sier han.

Foss syklet også i fjor Giro d'Italia. Da var han eneste nordmann på start. Fasiten ble 54.-plass sammenlagt etter at Vingrom-gutten avsluttet med en sterk åttendeplass på tempoetappen i Verona som avsluttet rittet.